BMW innoveert op korte en lange termijn met elektrisch rijden

Bart Remmers
Op de Jaarlijkse Algemene Vergadering is er een vroeg designconcept van de BMW iNEXT gepresenteerd. De consument kan eerder kennis maken met een andere primeur.

Het nieuwe, technologische vlaggenschip bevat volgens de Duitse autofabrikant alle belangrijke, strategische innovatiepijlers. Hij is 100% elektrisch, volledig connected en minimaal level 3 autonoom.

Bouwpakket voor de toekomst

Harald Krüger, Voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW AG: 'Het iNEXT-project is ons bouwpakket voor de toekomst. Het gehele bedrijf zal er voordeel van ondervinden, en dan praat ik over al onze merken. Voor de eerste keer combineren we de sleuteltechnologie gericht op de toekomstige mobiliteit. De iNEXT is volledig elektrisch, volledig verbonden en maakt hoogwaardig geautomatiseerd rijden mogelijk. Later dit jaar presenteren we het eerste proefmodel van de BMW iNEXT.'

Oplaadstation

Overigens komt het Duitse merk eerder met noviteiten waar we snel iets aan hebben. BMW heeft de primeur en levert als eerste vanaf juli een draadloos laadsysteem, beschikbaar voor de 530e iPerformance plug-in-hybride. De bestuurder parkeert zijn BMW op het grondstation en in nog geen 3,5 uur tijd zijn de accu's van de 530e iPerformance opgeladen. 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart