BMW en Daimler werken samen aan duurzame stedelijke mobiliteit

BMW en Daimler werken samen aan duurzame stedelijke mobiliteit

MVO
Redactie Baaz

BMW Group en Daimler AG bundelen hun krachten om klanten één enkele bron voor duurzame stedelijke mobiliteitsdiensten aan te bieden.

De twee bedrijven hebben een overeenkomst getekend om hun bedrijfseenheden voor mobiliteitsdiensten samen te voegen. Onder voorbehoud van onderzoek en goedkeuring door de verantwoordelijke mededingingsautoriteiten, zijn BMW Group en Daimler AG van plan hun bestaande on-demand mobiliteitsaanbod op het gebied van CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging en Multimodality te combineren en strategisch uit te breiden.

Joint-venture-model

Elk bedrijf zal een belang van 50 procent hebben in een joint-venture-model dat de mobiliteitsdiensten van beide bedrijven omvat. De twee bedrijven blijven concurrenten in hun respectievelijke kernactiviteiten.

Het doel van deze transactie is om een toonaangevende aanbieder van innovatieve mobiliteitsdiensten te worden. Beide autofabrikanten willen de mobiliteit van de toekomst vormgeven voor hun klanten en om steden en gemeenten te ondersteunen bij het realiseren van duurzame stedelijke mobiliteit.

Intelligente, naadloos verbonden mobiliteitsdiensten

De partners zijn van plan hun klanten een holistisch ecosysteem van intelligente, naadloos verbonden mobiliteitsdiensten aan te bieden dat met een enkele vingerbeweging beschikbaar is. Samen plannen BMW Group en Daimler AG om dit nieuwe bedrijfsmodel duurzaam te laten groeien en een snelle wereldwijde schaalvergroting van diensten mogelijk te maken.

Als partners werken beide bedrijven aan de uitdagingen die voortvloeien uit stedelijke mobiliteit en veranderende klantwensen en werken ze samen met steden, gemeenten en andere belangengroepen om de kwaliteit van het leven in grote steden te verbeteren. De fusie bevordert elektromobiliteit, bijvoorbeeld door geëlektrificeerde deelauto’s aan te bieden, evenals eenvoudige toegang tot oplaad- en parkeeropties. Als gevolg hiervan wordt het nog eenvoudiger om duurzame mobiliteitsdiensten te ervaren en te gebruiken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie