Bijna alle chocoladeletters dit jaar duurzaam

Bijna alle chocoladeletters dit jaar duurzaam

Redactie Baaz

Bijna alle chocoladeletters die dit jaar rond sinterklaas worden verkocht zijn gemaakt van eerlijke en duurzame chocola, zo maakt Oxfam Novib bekend. In 2009 lagen er nog 3,5 miljoen eerlijke letters in de schappen, dit jaar ruim 22 miljoen.

Dit is een groei van 15 naar 95 procent in een jaar tijd. De organisatie zegt dan ook erg blij te zijn met het resultaat. Ook het percentage duurzame chocoladerepen en -tabletten verdubbelde volgens Oxfam Novib naar twintig procent.

“Supermarkten en andere winkels hebben hun verantwoordelijkheid genomen en laten zien dat het anders kan. Hierdoor kunnen duizenden cacaoboeren niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun gezinnen een zelfstandig bestaan opbouwen”, aldus Oxfam Novib.

Vooral Albert Heijn, Jamin en V&D hebben volgens de organisatie schoon schip gemaakt. Vorig jaar lagen in deze winkels nog bijna geen groene letters, terwijl dit jaar bijna het hele aanbod duurzaam is. Kleinere supermarkten bieden nu ook meer huismerkletters met het Fairtrade-logo aan, aldus Oxfam Novib.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie