Betere leefbaarheid in kleinere woonplaatsen
Betere leefbaarheid in kleinere woonplaatsen

Betere leefbaarheid in kleinere woonplaatsen

Redactie Baaz

Op 17 juni 2024 maakt RegioBank de resultaten bekend van het eindrapport 'Geluk zit in een klein hoekje'. Dit onderzoek, uitgevoerd door Atlas Research, biedt een diepgaand inzicht in de leefbaarheid van woonplaatsen (met tussen 7.000 en 23.000 inwoners) en provincies in Nederland. Een landelijke ranglijst van de kleinere woonplaatsen en ranglijsten per provincie tonen de ontwikkeling in leefbaarheid in de periode 2014-2022.

Voor het eerst analyseert het rapport het aantal ontmoetingsplekken per inwoner. Het onderzoek toont dat het openen of sluiten van ontmoetingsplekken in kleine dorpen mogelijk een groter effect heeft op de leefbaarheid dan in grotere steden.

De resultaten worden geïllustreerd met concrete voorbeelden van initiatieven - georganiseerd door de bewoners zelf - waarmee ze de leefbaarheid in hun dorp verbeterden.

Interview aanvragen?

Noraly King, leefbaarheidsexpert bij RegioBank, benadrukt het belang van ontmoetingsplekken voor de sociale cohesie, cultuuruitwisseling en lokale economie. Zij is beschikbaar voor interviews over het onderzoek ‘Geluk zit in een klein hoekje’. U kunt daarvoor contact opnemen met Daphne Andriesse, perswoordvoerder van de Volksbank. daphne.andriesse@devolksbank.nl / 06 - 30 214 952

Noraly King

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie