Beter presteren? Let dan op je garderobe
Dress to perform. Kledingkeuze bepaalt prestaties

Beter presteren? Let dan op je garderobe

Redactie Baaz
Onze garderobe heeft directe invloed op onze werkprestaties, zo blijkt uit een studie.

Goed gekleed? Betere prestaties!

​Hoe je je kleedt, bepaalt in hoge mate je prestaties. Dit concluderen onderzoekers van de universiteit van Hertfordshire. Was eerder al bekend dat goed geklede en verzorgde telefonische verkopers meer omzet draaien dan wie in zijn of haar pyjama belt, nu is onderzocht hoe werknemers die een Superman t-shirt dragen zich voelen. Opmerkelijk: de onderzochte proefpersonen voelden zich zonder uitzondering sterker. 

Superman of strak in pak 

​Volgens onderzoeksleider professor Karen Pine vertaalt het dragen van het bewuste shirt zich naar gevoelens van meer zelfvertrouwen en geloven de proefpersonen dat ze tot meer in staat zijn dan de controlegroep. Goed nieuws dus voor thuiswerkers: wie ziet immers dat je achter je laptop een Supermanshirt draagt? Wat mensen ook besluiten te dragen, zolang hun outfit maar het label 'werkkleding' draagt, zijn ze meer gefocust. En dat verbetert hun prestaties.  Een ceo verwoordt het als volgt: "Ik ben op kantoor om zaken te doen, dus moet ik er zakelijk uitzien. Werk en thuis houd ik strikt gescheiden, en dat geldt ook voor de kleding die ik draag."

Casual scoort ook

Dat werkkleding ook bewust casual zijn, bewijzen tycoons uit het bedrijfsleven. Mark Zuckerberg zweert bij casual zodat hij beter kan focussen op belangrijkere besluiten, Steve Jobs verscheen eigenlijk niet anders dan in jeans en Richard Branson weigert nog steeds pertinent om een stropdas te dragen. Te formeel, vindt hij. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie