Beter en goedkoper werken met de cloud

Beter en goedkoper werken met de cloud

Redactie Baaz
De cloud biedt meer voordelen dan je denkt. En al helemaal voor ondernemers die hun business van huis uit runnen. Of vanuit welke andere locatie ook. Flexibel, schaalbaar en het faciliteert samenwerking.

Laat de cloud voor je werken!

​De cloud is eigenlijk niets meer of minder dan een gecentraliseerde virtuele locatie waar je data kunt opslaan en die via verschillende apparaten en vanaf verschillende plaatsen toegankelijk is. Voor een business biedt de cloud veel voordelen. De kosten zijn veel lager dan wanneer je zelf serverruimte moet huren voor je opslag, je processen zijn eenvoudig op te schalen (altijd handig wanneer je bedrijf groeit) en onderhoud en updates worden automatisch uitgevoerd zonder dat je daar een IT`er voor hoeft te in te huren. ​Er zijn verschillende manieren waarop ondernemers die hun business van huis uit runnen de cloud nog beter kunnen gebruiken. Want wie wil nou niet efficienter, productiever en georganiseerder werken en tegelijkertijd kosten besparen. Drie cloudtips voor de slimme ondernemer.

1. Maak back-ups

​Iedereen heeft wel eens een paar uur werk in rook zien opgaan doordat de computer crashte en er geen backups gemaakt waren. Het is dan ook een oud gebod voor iedereen die met een computer werkt: maak regelmatig back-ups. Gelukkig kan je je cloud zo configureren dat er om de zo veel tijd een backup gemaakt wordt terwijl je werkt.

2. Verbeter je samenwerking door het delen van bestanden

​Ook voor wie gebruik maakt van virtuele teams of met anderen op afstand samenwerkt, biedt de cloud uitgelezen functionaliteiten. Met de cloud is het delen van data en real time samenwerken kinderlijk eenvoudig. Zodra je van je data backups hebt gemaakt, kun je bestanden via een link delen of door alle teamleden toegang te geven tot bepaalde folders. Hierdoor is het niet meer nodig om grote bestanden te mailen, wat weer tijd en opslagruimte bespaart. Ook verbetert de kwaliteit van het werk omdat iedereen altijd met de laatste versie van een file werkt.

3. Snelle en eenvoudige toegang tot je belangrijkste files

​Steeds meer ondernemingen maken gebruik van video's, infographics en audiobestanden om hun producten en diensten aan de man te brengen. Dat betekent dat bestanden steeds groter worden. En lastiger zijn om op te slaan. Opslag van grote bestanden is vooral onhandig wanneer je regelmatig toegang tot die bestanden moet hebben en geen zin hebt om er een aparte drive op na te moeten houden. Met de cloud hoeft dat niet meer - ruimte zat voor eenvoudig toegankelijke opslag en archivering.

​De cloud stelt jou als ondernemer in staat om flink in de kosten te snijden en tegelijkertijd je businessprocessen strak te stroomlijnen en efficienter en flexibel in te richten. Het belangrijkste evenwel is dat wanneer je besluit om toch een kantoorruimte te gaan huren of om je team verder uit te breiden, je je infrastructuur niet helemaal hoeft om te gooien. Die verkast namelijk gewoon met je mee.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie