Bespaar op bedrijfsmiddelen met belastingvoordelen en recycling

Redactie Baaz
Nederlandse zelfstandigen en ondernemingen die investeren in bedrijfsmiddelen als apparatuur, komen in aanmerking voor het investeringskrediet. En als je in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kun je óók in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Een deel van deze investering mag je dan aftrekken van de winst. Hoeveel dat is, hangt af van het geïnvesteerde bedrag.

Wanneer kom je in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek?

Dankzij verschillende belastingvoordelen kan het zeker lonen om bedrijfsmiddelen aan te schaffen. Het betreft kosten versus investering. Oftewel: als je onder de 450 euro blijft, mag je het bedrag in één keer aftrekken. Dat maakt het dus wel héél interessant om bedrijfsmatig te investeren in bijvoorbeeld een refurbished iPad en/of een refurbished iPhone, die vaak minder kost dan 450 euro. Je kunt de aanschaf aftrekken bij het invullen van je aangifte inkomstenbelasting.  Om voor deze regeling in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:
 

  • Je bedrijf staat in Nederland geregistreerd en je betaalt in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting.
  • Je belegt in bedrijfsmiddelen en je moet een bepaald bedrag in bedrijfsmiddelen investeren. 
  • Je kunt de actuele bedragen raadplegen op de website van de Belastingdienst.

Desinvesteringstoeslag

Verkoop of geef je de bedrijfsactiva binnen vijf jaar na jouw investering weg? Als totale waarde  hoger is dan 2300 euro moet je een deel van de vergoeding terugbetalen via de desinvesteringstoeslag. Dit is de zogeheten ‘desinvesteringsbijtelling’. 

Refurbished iPad: Ideaal voor de zakelijke markt

Het loont om gebruik te maken van belastingvoordelen. Daarnaast kun je eenvoudig op je bedrijfsapparatuur besparen door te kiezen voor refurbished. Forza Refurbished is specialist in de zakelijke markt en de iPads en iPhones zijn betrouwbaar, duurzaam en tot 60% voordeliger dan nieuw.

Producten zijn zo goed als nieuw

Men denkt nog vaak dat refurbished producten van slechte kwaliteit zijn en dat er geen strenge kwaliteitscontroles zijn voordat deze producten worden verkocht. Dat is vaak ook zo, tenzij je kiest voor een aanbieder die over het Keurmerk Refurbished beschikt, zoals Forza Refurbished. In dat geval zijn de producten wél grondig nagekeken, is het device 100% technisch functioneel én krijg je 24 maanden technische garantie. De refurbished iPads en iPhones zijn dus met recht zo goed als nieuw.

Kies voor refurbished en bespaar geld

Met een refurbished iPad en iPhone kun je veel kosten besparen. Je schaft dus een product van goede kwaliteit aan voor een zachte prijs. En dan heb je nog eens een aantal belastingvoordelen, die we eerder in dit artikel hebben genoemd. Je kunt dus flink besparen op bedrijfsmiddelen. Dat geeft ongetwijfeld een goed gevoel!

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie