Bespaar geld met de kleinste details

Bespaar geld met de kleinste details

Redactie Baaz

Het zijn van een ondernemer betekent tientallen verantwoordelijkheden tegelijk die bijna niet van prioriteit te onderscheiden zijn. Je dient voortdurend te schipperen in de kosten die het bedrijf moet maken - zeker in tijden dat de jaaromzet enigszins tegenvalt. Vaak kiezen ondernemers er dan voor om te besparen op uit het oog springende zaken. Ondanks dat dit direct voor een grote kostenbesparingen kan zorgen, is het niet verkeerd ook in naar details te kijken. Aan ‘kleine’ zaken is immers absoluut geen gebrek.

Tv- en internetabonnement

Het is vaak een vast pakket dat je niet zo snel verandert: je tv- en/of internetabonnement. Als je eenmaal goed zit bij een bedrijf, ga je daar niet zo snel weg. Niet alleen kost het tijd om een nieuwe organisatie te zoeken, ook is de altijd terugkerende vraag: waarom zou ik weg gaan als ik nooit problemen ervaar? Natuurlijk heb je daar gelijk in, desondanks kan het lonend zijn om eens te kijken of je voor goedkoop tv en internet wel bij het juiste bedrijf bent uitgesloten. Goedkoop internet en tv zorgt maandelijks wellicht voor een kleine winst, maar kan op langer termijn zeker een hoop besparen.

Je kunt dit tegenwoordig simpel onderzoeken door naar vergelijkingswebsites te gaan die het voor jou op een rij zetten. Zo krijg je door slechts een paar gegevens in te vullen het overzicht van wat jouw mogelijkheden zijn. Vervolgens kies je voor welk abonnement je gaat en vraag je dit aan. Simpeler kan haast niet.

Kantoorartikelen

Ook valt op jaarbasis honderden euro’s te winnen op het gebruik van kantoorartikelen. Neem bijvoorbeeld cartridges: een onderschatte kostenpost. Moet alles wel daadwerkelijk worden uitgeprint, of printen medewerkers niet altijd zinvol? Vaak is namelijk het laatste het geval. Als dan toch regelmatig geprint moet worden, is het essentieel dat cartridges in grote hoeveelheden worden ingekocht. Het liefst online, want dat bespaart in zijn volledigheid een hoop geld. Anders is op een andere manier ook een mogelijkheid.

Maar er zijn meerdere manieren om te besparen op kantoorartikelen. Wat voor verlichting heb je in jouw kantoor hangen? Als je dit niet weet, wordt het hoog tijd jezelf hierin te verdiepen. Duurzame initiatieven zoals LED-verlichting zijn niet alleen een stukje duurzaam ondernemen, maar besparen tegelijkertijd flink op de kosten. Vervang bijvoorbeeld alle verlichting op kantoor voor LED-verlichting om tientallen tot honderden euro’s op de energierekening te besparen.

Facturatie

Buiten goedkoop internet en tv én het letten op kantoorartikelen is uiteraard nog veel meer te doen om geld te besparen. Neem bijvoorbeeld je facturatie, een flinke klus elke maand. Een koppeling die je als ondernemer sowieso kunt maken, onafhankelijk van de branche waarin je actief bent, is die tussen facturatieprogramma en boekhoudsoftware. Het opstellen, versturen, verwerken en controleren van facturen kost een gemiddelde ondernemer al gauw vier uur per maand. Door een koppeling te maken tussen deze programma’s behaal je al een flinke tijdwinst. De afhandeling van de facturatiestroom kan geautomatiseerd worden; je hoeft facturen niet meer te controleren en over te nemen in je boekhouding. Het enige dat je vaak zelf nog moet doen is het goedkeuren van je facturen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie