Beleggingsapp BOTS wint Young Business Award 2022

Beleggingsapp BOTS wint Young Business Award 2022

Redactie Baaz

Vandaag is BOTS na een spannende finale uitgeroepen tot winnaar van de Young Business Award (YBA) 2022. In de finale versloeg mede-oprichter en CEO Michiel Stokman Peter Paul de Leeuw (Amberscript), Gijs Bekenkamp (Chordify) en Raymon Pouwels (GO Sharing). Met deze award heeft Stokman naast de prestigieuze titel van beste jonge onderneming van Nederland ook 1 miljoen euro investeringsgeld gewonnen.

“Na vier jaar hard werken voelt deze award als een verdiende beloning voor het hele BOTS team. Een bedrijf snel en succesvol laten groeien gaat altijd gepaard met ups en downs. Ik ben dan ook heel trots wat wij allemaal hebben bereikt en dat de jury van YBA dit ook zo inziet. We zijn hard op weg om een unicorn status te bereiken en met het investeringsgeld kunnen wij ons platform nog verder ontwikkelen met als uiteindelijke doel om iedereen wereldwijd de kans te geven op een tweede inkomen”, aldus Michiel Stokman, CEO bij BOTS.

Algoritmisch handelen

In 2018 heeft Stokman BOTS samen met Stefan Bijen (CTO) en Colin Groos (CCO) opgericht. BOTS biedt met haar platform gebruikers de mogelijkheid om te investeren in handelsalgoritmes (‘bots’). Er staan inmiddels meer dan 350 verschillende bots op het platform waarmee iedereen vanaf €5 kan investeren. Deze algoritmes hebben allen een verschillende strategie en risicoprofiel. Vooralsnog is het bij BOTS alleen mogelijk om te handelen in cryptocurrency. Voor het einde van het jaar zullen andere type assets aan het platform worden toegevoegd.

Spannende finale

De overwinning van Stokman kwam tot stand na een zeer spannende finale. Uiteindelijk kon hij de jury het beste overtuigen met zijn antwoorden, onder andere door uit te leggen waarom de hele wereld op trading te wachten zit. “Eén van de redenen waarom onze ouderen het goed hebben, is omdat ze dat geld via pensioenfondsen hebben belegd. Dat heeft welvaart opgeleverd. Dit verhaal wil ik over de hele wereld uitrollen”, sluit Stokman af.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie