Belastingdienst lanceert aangiftehulp voor ondernemers

Belastingdienst lanceert aangiftehulp voor ondernemers

Redactie Baaz
De aangifte is voor veel ondernemers iets dat ze liever uitbesteden, maar dat is volgens de belastingdienst nergens voor nodig. Met de aangiftehulp willen ze het ondernemers makkelijk maken.

De vele fiscale termen en lastige vragen waar ondernemers mee worden geconfronteerd zorgen ervoor dat een groot deel er voor kiest om de aangifte uit te besteden. Terwijl veel zzp’ers en starters deze liever in eigen hand zouden houden. Met de aangiftehulp op ondernemersplein.nl wil de belastingdienst ze die mogelijkheid bieden. Als de situatie van de ondernemer in 2014 niet al te complex was, moet de aangifte zelf doen geen problemen opleveren.

De online tool bevat zo min mogelijk fiscale termen en probeert ondernemers met een moderne vormgeving zo veel mogelijk op hun gemak te stellen. De aangiftehulp bevat daarnaast antwoord op veelgestelde vragen, rekenhulpmiddelen, verwijzingen en korte video’s om ondernemers op weg te helpen bij het doen van hun aangifte. Met simpele animaties worden zaken als de aftrek van autokosten en bedrijfskosten uitgelegd. Mocht je ook liever de aangifte zelf in de hand houden, dan kun je hier met de tool aan de slag.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie