Bedrijfsincubator UtrechtInc voegt zes nieuwe startups toe

Bedrijfsincubator UtrechtInc voegt zes nieuwe startups toe

Redactie Baaz

Incubator UtrechtInc is zes nieuwe ondernemers rijker. Zes nieuwe startups stappen deze week in het incubatieprogramma om hun ondernemersdroom werkelijkheid te maken.

De zes nieuwe startups werden geselecteerd op team, business model en product en richten zich de komende vier maanden op het wegnemen van de markt-, juridische-, financiële- en operationele risico’s en het realiseren van hun onderneming. Roel Raatgever, directeur van UtrechtInc is enthousiast over de nieuwe lichting startups: ‘Het is een diverse club die in deze rollercoaster echt bereid is om te leren.’ Leren zullen de teams genoeg doen. De komende maanden gaan ze aan de slag met de ontwikkeling van een prototype en de eerste klantgesprekken. Vorige week hadden de teams al een ontmoeting met Eric Ries, de ondernemer die het ‘lean startup’ concept lanceerde. UtrechtInc is gestoeld op deze en andere methodische aanpakken van ondernemerschap.

De nieuwe lichting

Dit zijn de nieuwe startups die de komende vier maanden hun droom zullen proberen te realiseren:

  • Boldmindz, Rowan van ’t Hoogt en Severin Ince ontwikkelen een tool voor patienten, zorgverleners en werkgevers die bijdraagt aan sneller en blijvend herstel van een burn-out.
  • Pick This Up, Steven Reiz, Arjen Jan van der Zee en Jelmer van der Zee werken aan een logistiek platform waar vaste ritten van automobilisten worden gecombineerd met de bezorging van grote of zware pakketten over middellange tot lange afstanden.
  • Test Tool Factory, Marielle Winarto en Jori Ramakers helpen software-ontwikkelteams met een laagdrempelige tool om testen te automatiseren, waardoor deze efficiënter en effectiever plaats kunnen vinden.
  • SpeakUp-VR, Peter Blomsma wil met de nieuwste digitale technieken van iedereen een topsspreker maken.
  • Stoov, Teun van Leijsen werkt aan een duurzame oplossing die mensen verwarmt via stoelverwarming, zonder hierbij de lucht te verwarmen.
  • MRIguidance, Peter Seevinck ontwikkelt een MRI methode die CT overbodig maakt. Zo kan een stralingsvrije, efficiente en nauwkeurige diagnostiek plaatsvinden en worden de behandeling en evaluatie beeldgestuurd.
  • Senfal, Sander ten Kate en Hubert Spruijt ontwikkelen algoritmes om elektriciteitsopslag rendabel te maken.

UtrechtInc is gevestigd op het Utrecht Science park en is sinds de oprichting verantwoordelijk voor de begeleiding en ondersteuning van 124 startups. Naast de inhoudelijke programma’s biedt de bedrijfsincubator ook financiering, bedrijfsruimte, coaching en een startup community.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie