Banking Circle Group voegt account-to-account-betalingen toe aan haar financiële ecosysteem dankzij overname van SEPAexpress

Banking Circle Group voegt account-to-account-betalingen toe aan haar financiële ecosysteem dankzij overname van SEPAexpress

Redactie Baaz

SEPAexpress, aanbieder van betrouwbare white label account-to-account (A2A)-betalingen voor Europese payment service providers (PSP’s), handelaars en zakelijke organisaties, is overgenomen door de Banking Circle Group, aanbieder van een geavanceerd technologieplatform voor wereldwijde handel.

Groeitempo versnellen

SEPAexpress, dat nog geen vijf jaar geleden haar eerste oplossing uitbracht, verwerkt inmiddels miljoenen betalingstransacties per maand. Het bedrijf heeft de ambitie om haar activiteiten uit te breiden op het gebied van account-to-accountbetalingen middels Open Banking, de opkomende vraag naar Request to Pay en geïntegreerde risicobeheerservices. Dankzij de toetreding tot het ecosysteem van Banking Circle Group, heeft SEPAexpress directe toegang tot de technologische infrastructuur en de financiële middelen, waarmee het groeitempo versneld kan worden. Dankzij de overname vult Banking Circle Group haar uitgebreide aanbod van e-commerceoplossingen aan, zoals met embedded finance, zakelijke betalingen, de uitgifte van kaarten en B2B ‘buy now pay later’-diensten.

“Als onderdeel van het ecosysteem van Banking Circle Group kunnen we een beroep doen op haar bestaande infrastructuur en krijgen we de beschikking over de financiële middelen die nodig zijn voor het uitbreiden van ons dienstenaanbod naar heel Europa", zegt Franz Guttenberger, de CEO van SEPAexpress. "Bedrijven in deze regio moeten zich focussen op hun waardepropositie voor klanten. Door gebruik te maken van onze diensten hoeven zij zich niet langer zorgen te maken over het betalingsproces.”

"De kwaliteit en eenvoud van de oplossingen van SEPAexpress zijn ongekend binnen de sector", zegt Anders la Cour, de CEO van de Banking Circle Group. "Deze oplossingen sluiten perfect aan op het ecosysteem van Banking Circle Group. We zijn blij dat we het team van SEPAexpress binnen onze organisatie mogen verwelkomen. Met hen kunnen we tegemoetkomen aan de groeiende betalingsbehoeften van bedrijven. We kijken ernaar uit om nauw met de experts van SEPAexpress samen te werken.”

Driecijferige omzetgroei

SEPAexpress kan als onderdeel van het ecosysteem van Banking Circle Group vooruitlopen op de verwachte twintig procent groei van alle Europese e-commercetransacties A2A-betalingen in 2023. En tegelijkertijd betalingsprocessen zo eenvoudig en gebruiksvriendelijk maken. De organisatie zal zelfstandig blijven opereren en streeft ernaar om in 2022 een driecijferige omzetgroei te realiseren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie