AWS lanceert Customer Carbon Footprint Tool

AWS lanceert Customer Carbon Footprint Tool

Redactie Baaz

Klanten van AWS kunnen de milieu-impact van hun AWS-workloads berekenen met de nieuwe Customer Carbon Footprint Tool. Deze nieuwe tool maakt gebruik van eenvoudig te begrijpen datavisualisaties om historische CO2-emissies voor klanten inzichtelijk te maken, emissietrends te analyseren onder toenemend gebruik van AWS, de geschatte CO2-emissies te benaderen die zijn vermeden door AWS te gebruiken in plaats van een on-premises datacenter, en de voorspelde emissies te bekijken op basis van het huidige gebruik.

De voorspelde uitstoot is gebaseerd op het huidige gebruik en laat zien hoe de CO2-voetafdruk van de klant zal veranderen terwijl Amazon op koers blijft om alle activiteiten in 2025 voor 100% uit hernieuwbare energie te laten bestaan - vijf jaar eerder dan het oorspronkelijke doel van 2030 - en naar een netto CO2-nul situatie gaat in 2040 als onderdeel van The Climate Pledge.  

De Customer Carbon Footprint Tool is zichtbaar via de AWS Billing console en helpt om klanten te ondersteunen bij hun verduurzaming. Wanneer klanten zijn aangemeld bij de AWS Billing console, kunnen ze hun CO2-uitstootgegevens bekijken per geografische locatie en per AWS-dienst, zoals Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) en Amazon Simple Storage Service (S3). Ook kunnen ze veranderingen in hun CO2-voetafdruk in de loop van de tijd meten, bij het implementeren van nieuwe bronnen in de cloud. De nieuwe tool maakt gebruik van gegevens die voldoen aan het Greenhouse Gas Protocol, de internationale standaard voor de rapportage van broeikasgassen.

Bezoek voor meer informatie over de Customer Carbon Footprint Tool de productpagina of lees de User Guide.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie