Award - Cowboy 4: Strak en minimalistisch

Award - Cowboy 4: Strak en minimalistisch

Redactie Baaz

De Belgische startup Cowboy brengt vrijheid van het individu samen met technologie om een nieuwe manier van ‘mindful’ bewegen te laten zien. Dit kan perfect met de elektrische fietsen die het bedrijf in het aanbod heeft. Wij hebben de Cowboy 4, de nieuwste e-bike van Cowboy, mogen uittesten. 

Draaft lekker weg

Al snel werd duidelijk dat deze Cowboy van alle gemakken voorzien is. Al bij het opstappen voel je direct de trapondersteuning wat vooral fijn is als je snel weg wil fietsen als het stoplicht eindelijk weer op groen staat. Mits je niet naast een andere cowboy staat, ben je het snelste weg. 

Cowboy app

Bij aanschaf van deze e-bike installeer je de Cowboy app, je trouwe partner op de weg. Met een speciale case voor je telefoon draai je met een kwartslag je telefoon bovenop het stuur. Ideaal want bij een snelle boodschap onderweg, heb je de telefoon er ook zo weer af.

Onderweg kan je door de grote weergave vanuit een oogopslag alles aflezen van je telefoon. De app bevat onder andere features als: 

  • Navigatie: berekent de snelste route maar laat ook zien waar de luchtkwaliteit het beste is
  • Ritstatistieken: gemiddelde snelheid, calorieverbruik en ritten kunnen worden opgeslagen
  • Batterij: resterende hoeveelheid power in de accu wordt bijgehouden
  • Dashboard: weergave van je snelheid, de duur van de rit en hoeveel afstand er is afgelegd en nog te gaan is.

Als een trotse pauw op de weg

Naar onze bevindingen is de Cowboy 4 een échte citybike. De fiets ziet er fantastisch uit en de plaatsing van de accu ziet er chique uit. Bochten maken doe je niet alleen met je stuur maar als een motor, met je hele lijf. Dit vergt wel wat lef. Het zadel was daarentegen wel even wennen. Een wat meer comfortabele zadel had deze fiets naar een nog hoger niveau brengen. Er wordt geen standaard meegeleverd maar dat is bij meerdere e-bikes het geval.

Conclusie: van het stuur tot het contact met de weg, het is een te gek design. Al met al zouden wij de auto wel willen laten staan om onze ritjes op deze stoere Cowboy te maken. 

In het kort

  • Banden hebben geen grof profiel maar grip is er niet minder om
  • Grip op trappers geschikt voor elke schoenzool
  • Duidelijke app met interessante en handige features

Over Cowboy

De in 2017 opgerichte Belgische startup ontwikkelt innovatieve fietsen voor urban riders met als belangrijkste doel om de stedelijke mobiliteit te verbeteren. Daarnaast is het streven om rijders op een meer aangename, duurzamere en efficiëntere manier naar hun bestemming te brengen. 

Meer weten over het verhaal achter Cowboy of benieuwd naar het aanbod? Kijk op nl.cowboy.com

Cowboy, Cowboy 4, review, baaz 2.2022 award, magazine, Baaz 2.2022, elektrische fiets, e-bike
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie