Stress vraagt om ‘out-of-the-box’-aanpak

Award beloont werkgevers die bewust met gezondheid personeel omgaan

Redactie Baaz
Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden voor de Conscious Company Award, een nieuw initiatief van Loving Events dat bewuste werkgevers in het zonnetje zet.

Doe je als bedrijf veel aan het lichamelijke en mentale welzijn van je werknemers, en maak je daarbij onder meer gebruik van methoden uit de conscious scene? Dan maakt jouw bedrijf kans op deze nieuwe award. De uitreiking vindt 23 november plaats op de Conscious Experience Convention in de RAI in Amsterdam, een innovatieve beurs in het teken van body & mind. Het event mikt 23 tot en met 25 november op 4.000 bezoekers per dag, voor wie ze dagelijks 100 ervaringen, 40 teachers en 60 muzikanten en artiesten programmeren.

Als ondernemer wil je gezonde werknemers, die sprankelen van energie. Vaak wordt echter pas echt wat aan ziekteverzuim gedaan als de werknemer naar de dokter moet. Dat kan anders en leuker, vindt Loving Events. Rakesh Mijling (initiator Conscious Experience Convention): 'Diverse methoden uit de conscious scene - zoals yoga, meditatie, ademwerk en mindfulness - maken je op een speelse manier bewust van de signalen van je lichaam, waardoor je je levensstijl op tijd kunt wijzigen. Belangrijk, zeker in deze toch wat gehaaste maatschappij. Werkgevers die zich hiervoor inzetten bieden we graag een groot podium.' 

Werken aan gezondheid op een ludieke manier

Stress is een van de grootste ziekmakers van dit moment. In Nederland ondervond 60% van de werknemers regelmatig of zeer vaak werkgerelateerde stress; een schrikbarend hoog aantal. Tegelijkertijd is de wetenschap steeds vaker positief over de gezondheidseffecten van methoden uit de conscious scene. Toch is er vaak een drempel om er kennis mee te maken. De Conscious Experience Convention verlaagt die drempel op een speelse manier. 

Elfriede van der Sanden (organisator): 'De beurs gaat echt ergens over. Gezondheid is ‘serious business’. Maar met de Conscious Experience laten we zien dat ook bewustzijn samen kan gaan met plezier en creativiteit. Zowel individuen als werkgevers laten we op de Conscious Experience Convention kennismaken met zowel bekende als minder bekende methoden die helpen om nieuwe energie aan te boren en een gezond leven te leven waar je je goed bij voelt. Volledig'

Aanmelding en uitreiking

Zet jij al werkgever in op de gezondheid van je werknemers en maak je daarbij onder meer gebruik van methoden uit de conscious scene? En ben je daarnaast als bedrijf ook milieubewust? Dan kun je je bedrijf tot 15 september hier aanmelden voor de Conscious Company Award.

De award wordt 23 november uitgereikt op het grote podium van de Conscious Experience Convention. 1 oktober worden de genomineerden bekendgemaakt.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie