Automerk Byton plaats tablet in stuur

Jordi Smit
Het Chinese Byton heeft een oplossing gevonden voor de vele knoppen op het autostuur. Het automerk, dat ook richting Europa komt, heeft in het stuur een tablet geïntegreerd waarop alle bedieningselementen zijn te vinden.

Automerk Byton

Byton is een automerk dat zich uitsluitend op elektrische auto's richt. Met een in het stuurwiel ingebouwde tablet kan in de nieuwe M-Byte gemakkelijk toegang worden verkregen tot alle knoppen op het dashboard, zoals radio en klimaatregeling. Het bevat eveneens een pictogram voor apps.

Tablet roept vragen op

De tablet roept wel enkele vragen op. Want waar wordt de bestuurdersairbag geplaatst? Zijn er speciale veiligheidsmaatregelen getroffen om je gezicht te beschermen tegen al dat glas dat in het dashboard is gemonteerd? En wat voor voordelen heeft deze extra display als er ook al een beeldvullend display op het dashboard van de Byton te vinden is? Die details zullen we waarschijnlijk op 6 januari horen, wanneer de techniek erachter wordt onthuld tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

LEES OOK: Dit kosten de 5 populairste auto’s van 2018 als occasion

Introductie eerste Byton

De eerste Byton moet eind dit jaar in China worden geïntroduceerd, waarna een jaar later de Amerikaanse markt zal volgen. Eind 2020 is Europa aan de beurt. De auto zal dan met één en met twee elektromotoren leverbaar zijn en een vanafprijs kennen van zo’n € 37.500,-.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi