Auto leasen: zakelijk of privé?

Auto leasen: zakelijk of privé?

Redactie Baaz
Het gebeurt anno 2019 steeds vaker: een auto leasen in plaats van kopen. Leasen biedt veel voordelen. Maar wat is het verschil tussen private en zakelijk leasen?

Private leasen

Wie kiest voor private leasen betaalt een vast bedrag per maand en rijdt daarvoor in een auto naar keuze. Het grootste voordeel aan private leasen is dat je wel de lusten, maar niet de lasten van een auto hebt. De enige kosten die je maakt is de brandstof, parkeergeld of als je een verkeersboete krijgt. Daarnaast rijd je in een nieuwe auto zonder daar een grote investering voor te hoeven doen. 

Leasen

Kortom: rijden in een private lease auto zorgt ervoor dat je zorgeloos op pad kunt. Je hebt gegarandeerd een goed onderhouden en verzekerde auto. Je hoeft geen geld te lenen of je spaarrekening te gebruiken om in een nieuwe auto te rijden. 

Zakelijk leasen 

Wie zijn auto ook zakelijk gebruikt kan overwegen om zakelijk te leasen. Dit heeft als voordeel dat je onderneming geen investering hoeft te toen voor een nieuwe auto. Daarnaast heeft je onderneming ook geen omkijken naar eventuele reparaties of het onderhoud van de auto. De bijkomstigheid van een tankpas is natuurlijk ook een groot pluspunt. 

leasen

Voor ondernemers met personeel heeft zakelijk leasen ook veel voordelen. Door je werknemers een leaseauto aan te bieden heb je een stuk minder administratieve lasten. Daarnaast staat het toch een stuk mooier wanneer er voor je kantoor allerlei nieuwe, vaak ook nog zuinige auto’s staan, dan verschillende tweedehandsauto’s. Tevens is het aanbieden van leaseauto’s goed om tevreden werknemers te behouden. 

Belangrijk bij het maken van de keuze om een auto te gaan leasen, zowel zakelijk als privé, is dat je weet wat het beste voor jou uitkomt. Leasemaatschappijen zoals ALD Automotive zijn gespecialiseerd in het leasen van auto’s en kunnen je van het beste advies voorzien.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie