Audi A4 loopt weer in de pas

Audi A4 loopt weer in de pas

Redactie Baaz
Met de komst van de nieuwe Audi A6, eind vorig jaar, werd het familiegezicht van Audi bijgeschaafd. Het meest in het oog springend was de gewijzigde vorm van de grille.

Of je het nu wel of niet positief vindt, Audi weet wel hoe ze een familiegezicht consistent moeten doorvoeren. Nadat eind juli de A5 een facelift kreeg, is nu de A4 aan de beurt. Naast de nieuwe grille zien we ook andere koplampen, andere bumpers en nieuw vormgegeven achterlichten. Vanaf heden hebben alle versies ten minste twee uitlaatpijpen, ook de basismotoren.

Interieur

De veranderingen in het interieur zijn alleen met een getraind oog waar te nemen. Audi's multimediasysteem MMI kreeg een update en ook de bediening van de airco werd aangepast. Beide moeten volgens Audi nu gemakkelijker te bedienen zijn. Verder kun je kiezen uit nieuwe hout- en leersoorten.

Vernieuwende techniek

Achter de nieuwe grille gaan ook vernieuwde motoren schuil. De basismotoriseringen bestaan uit een 1,8-liter TFSI-benzinemotor (120 of 170 pk) en een 2.0-liter TDI-diesel (120, 136, 143, 163 of 177 pk). Voor de fijnproevers zijn er ook nog de 2-liter TFSI met 211 pk, de 3.0-liter V6 TFSI met 272 pk en een 204 of 245 pk sterke 3.0-liter zescilinder diesel. Alleen de S4 moet het met dezelfde motor als voor de facelift stellen, al kunnen we ons voorstellen dat met 333 pk en 440 nm niemand daar echt rouwig om zal zijn.

Zuiniger

Audi heeft alle nieuwe motoren zuiniger weten te maken dan hun voorgangers. Alle modellen hebben standaard een start/stop-systeem en op de meeste motoriseringen kun je Quattro-vierwielaandrijving bestellen. Prijzen van de vernieuwde A4 beginnen bij 34.670,- euro voor de benzine-A4 en 38.100,- euro voor de 120 pk-sterke diesel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie