Arbeidskosten in de horeca opvallend laag
Arbeidskosten in de horeca opvallend laag

Arbeidskosten in de horeca opvallend laag

Redactie Baaz
De arbeidskosten in de horecasector liggen opvallend laag, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Per gewerkt uur zijn werkgevers in ons land gemiddeld €33,10 kwijt aan arbeidskosten, zo wijst het Centraal Bureau voor Statistiek uit. Het gaat hier dan niet alleen om loon, maar ook om lasten als overwerk- en ontslagvergoedingen, vakantiegeld en doorbetaling bij ziekte.

De verschillen per bedrijfstak zijn groot. Zo zijn bijvoorbeeld de arbeidskosten in de delfstoffenwinning bijna drie keer zo hoog als in de horeca. Laatstgenoemde is overigens met €18 arbeidskosten per uur de goedkoopste bedrijfstak. Opvallend, gezien het feit dit toch op fysiek vlak een van de zwaarste beroepen is.

Ga voor meer feiten omtrent arbeidskosten naar de website van het CBS.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie