Appreview SOTI MobiControl: mobiele devices op afstand beheren

Appreview SOTI MobiControl: mobiele devices op afstand beheren

Redactie Baaz
Wie veel medewerkers op de weg heeft, zal het probleem herkennen: steeds als software op een mobiel apparaat een update nodig heeft, moet de medewerker terugkomen naar kantoor.

Want om de controle te behouden, wil je medewerkers niet de rechten geven om dat zelf te doen. Maar dat kost een hoop extra tijd. En wat als een chauffeur zijn lading moet afleveren in het buitenland en zijn device heeft een storing? Hoe help je hem dan verder?

Eén centraal overzicht

Net zoals bedrijfsnetwerken tegenwoordig op afstand te benaderen zijn, is het ook mogelijk om mobiele apparaten op afstand te beheren. Dat wordt ook wel Mobile Device Management (MDM) genoemd. SOTI ontwikkelde daarvoor een applicatie: MobiControl. Hiermee heb je vanaf één centrale plek overzicht over alle devices binnen het bedrijfsnetwerk en behoud je via één gebruiksvriendelijke interface altijd de controle. Zo kun je heel gemakkelijk updates uitvoeren, bijvoorbeeld aan de proof-of-delivery-software of de schadeverwerkingsapplicatie. En het mooie is: medewerkers hoeven daar hun werkzaamheden niet voor te onderbreken.

Goed beveiligd

Wat je met deze app ook goed regelt, is beveiliging. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat het device van je medewerkers in verkeerde handen terechtkomt. Met MobiControl is een gestolen of verloren device op afstand te wissen. Daarnaast zijn gebruiksrechten centraal te regelen, zodat je iedere medewerker de voor hem of haar juiste toegangsrechten kunt toekennen. Stel dat een collega voor een klus in het buitenland zit. Dan is via de centrale interface in te stellen dat deze medewerker tijdelijk geen zware bestanden kan downloaden. Zo is het dataverbruik binnen de perken te houden. Nog een voordeel is de dataversleutelingstechnologie die in de app is toegepast. Daarmee is de data op mobiele devices net zo veilig als de data op de desktopcomputers op kantoor.

In het buitenland

Terugkomend op het voorbeeld van die collega in het buitenland, die een storing heeft: die is met MobiControl ook eenvoudig te helpen. Hij hoeft alleen maar contact op te nemen met de Technical Support en die neemt vervolgens op afstand het scherm over om het probleem op te lossen en de medewerker snel weer op weg te helpen. Op dezelfde manier is een wachtwoord te resetten. Dus mocht de chauffeur een keer zijn wachtwoord zijn vergeten, dan is er ook geen man overboord.

Overigens biedt TomTom Telematics sinds kort ook een koppeling met de software van SOTI. Dat betekent dat TomTom PRO 8-driver-terminals eveneens gemakkelijk op afstand te beheren zijn. Zo weten chauffeurs bijvoorbeeld zeker dat ze altijd met de meest up-to-date kaarten op pad gaan. Voordeel voor de beheerder – zoals een IT-manager – is, dat hij via één interface zowel de mobiele devices – zoals navigatiesystemen – beheert, als de controle over fleetmanagement behoudt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie