Apple krijgt zelfrijdende auto

Apple krijgt zelfrijdende auto

Redactie Baaz
Apple gaat zich vanaf heden ook richten op het bouwen van een zelfrijdende auto. Althans, daar heeft het alle schijn van nu het bedrijf Drive.ai, een startup die autonome wagens ontwikkelt, heeft overgenomen.

LEES OOK: Zelfrijdende auto’s: risicovol of uitvinding van de eeuw?

Apple zou op het juiste moment ingestapt zijn. Drive.ai kende financieel zware tijden en veel banen zouden verloren gaan. Met de overname van Apple worden in ieder geval tientallen banen gered. Toch raken ook negentig werknemers van Drive.ai alsnog hun baan kwijt. Apple wil met de kersverse aankoop de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s doorzetten. 

Apple zelfrijdende auto

Met de overname worden de geruchten dat Apple al langer bezig was met het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s bevestigt. Nu het Drive.ai in zijn bezit heeft komt Apple in een gespreid bedje terecht. De startup is al ruim een jaar bezig met het testen van zelfrijdende busjes op de openbare weg. Apple kan zijn kennis combineren met het al bestaande concept van Drive.ai. 

Onbekend is voor hoeveel geld Apple Drive.ai heeft overgenomen. De waarde van Drive.ai werd voorheen geschat op 200 miljoen dollar. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Apple niet de hoofdprijs betaald om de startup onder zijn vleugels te nemen nu Drive.ai noodlijdend bleek. Hoewel het goed werk leverde kostte het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s meer geld dan dat erbinnen kwam. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie