Apple Kaarten introduceert fietsroutes

Apple Kaarten introduceert fietsroutes

Redactie Baaz

Goed nieuws! Misschien wel de meest verzochte feature voor Apple Kaarten is vanaf vandaag geïntroduceerd. Vanaf vandaag (vrijdag 3 mei) kunnen gebruikers van Apple Kaarten namelijk in heel Nederland gedetailleerde, stapsgewijze fietsaanwijzingen krijgen voor routes over fietspaden, fietsstroken en fietsvriendelijke wegen. Een uitkomst in fietsland Nederland!

Fietsaanwijzingen in Kaarten zijn onder andere: 

  • Een voorbeeld van de hoogte voor een rit en of de route een drukke weg bevat, zodat gebruikers een route kunnen kiezen die heuvels en drukke wegen het beste vermijdt 
  • Real-time hoogtegegevens 
  • Meldingen om af te stappen en te lopen bij het naderen van bepaalde kruispunten
  • Stembegeleiding zodat gebruikers zich kunnen blijven concentreren op het pad voor hen terwijl ze van hun rit genieten 
  • Opties om een openbaar toilet, een stopplaats of een fietsenmaker te vinden; de ETA te delen; gesproken aanwijzingen uit te schakelen; en een routeoverzicht of een lijst met afslagen te bekijken, allemaal tijdens het volgen van een route 
  • De mogelijkheid om fietsen als standaard vervoermiddel te selecteren 

De fietsaanwijzingen op Kaarten zijn ook fantastisch op Apple Watch. Bestaande fietsfuncties die specifiek zijn voor Apple Watch zijn onder andere een overzicht van de hoogte langs een route, Haptic Touch voor stapsgewijze routeaanwijzingen en Voice Feedback over snelheid en afstand die hardop wordt gegeven via de ingebouwde luidspreker van de Watch.

Apple Kaarten fietsaanwijzigingen zijn vanaf vrijdag 3 mei beschikbaar met iOS 14 of nieuwer. iOS 14 is beschikbaar voor iPhone 6S en nieuwer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie