App van startup Weflock moet vluchtervaring optimaliseren

App van startup Weflock moet vluchtervaring optimaliseren

Redactie Baaz

Gevestigd te Londen, maar van Nederlandse makelij, heeft startup Weflock haar nieuwe app in de AppStore gelegd.

​Het doel is om een socialere en productievere ervaring te bewerkstelligen voor mensen die per vliegtuig reizen.

Gemeenschappelijke chat Weflock

Het principe is simpel: je voert je vlucht in, waarna je kunt zien welke gebruikers nog meer op jouw vlucht zitten. Aangezien je in een gemeenschappelijke chatbox met elkaar kunt praten, kun je vervolgens zelf bepalen wat je hiermee doet. Met iemand meeten voor een kop koffie of een snelle hap, het delen van een taxi op plaats van bestemming organiseren of advies krijgen van die ene local die juist terug naar huis vliegt; het zijn de soort dingen waarbij Weflock je hoopt te helpen.

De app bevat verder wat extraatjes, zoals aanbiedingen op het vliegveld van vertrek en wat extra reisinfo. Dit alles zodat je net wat meer plezier hebt in je reis, zelfs al is het op het vliegveld.

Getriggerd door ervaringen

Oprichters Job Dams en Wesley Soeters leggen dat ze hiertoe werden getriggerd door hun eigen wonen en werken in het buitenland. Niet graag denken ze aan hoeveel tijd ze wel niet hebben verspild aan het doelloos rondhangen op vliegvelden. Deze inefficientie leek hen overbodig en dus besloten ze aan Weflock te gaan werken om dit, al is het maar voor een deel, weg te nemen. 'Uiteindelijk willen we naar een grote gemeenschap van reizigers die ervaringen delen die voorheen nooit gedeeld werden. Daar zit grote waarde', aldus Job.

Bovenaan de lijst

Ondanks dat ze nog maar net in de AppStore liggen, beschouwen ze de product roadmap als een van belangrijkste componenten van hun strategie. 'Er zijn zoveel goede apps, producten, websites, noem maar op. Echter, er zijn er maar weinig die echt goed bezig zijn met het constant blijven innoveren. Uiteindelijk moet Weflock dé app worden voor reizen en dat kunnen we alleen bereiken als we functionaliteiten blijven toevoegen en optimaliseren', zegt Wesley. Hoewel ze vooralsnog niet verder in details treden, kunnen de Android gebruikers gerust zijn, aangezien een Android-versie van de app 'bovenaan de lijst' staat.

De heren benadrukken met name de vrijheid die de app herbergt. Weflock geeft de inzichten, hoe de gebruikers hiermee om wensen te gaan is volledig aan henzelf.
 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie