App van Aiways houdt Europese U5-bezitters verbonden met hun elektrische SUV

App van Aiways houdt Europese U5-bezitters verbonden met hun elektrische SUV

Redactie Baaz

Aiways heeft een app uitgebracht waarmee Europese bezitters van een U5 de functies en werking van hun elektrische SUV kunnen bedienen vanaf hun smartphone. Deze eerste app van Aiways geeft blijk van het streven van het merk om het gebruik van elektrische voertuigen toegankelijker te maken voor Europese automobilisten.

Bij de ontwikkeling van de app stond het gemak van de bestuurder centraal. De app kenmerkt zich door gebruiksvriendelijke navigatie en biedt gebruikers de mogelijkheid om snelkoppelingen toe te voegen voor vaak gebruikte functies.

Na het registreren van een account bij Aiways kunnen gebruikers de app op elke smartphone, Apple en Android,  installeren voor de interactie met hun Aiways U5. Ze kunnen met een simpel tikje op een scherm de motor starten, de airconditioning instellen en de portieren, achterklep of het zonnedak openen en sluiten.

Informatie over de oplaadstatus en actieradius zijn net als de 'locate your car'-functie eenvoudig toegankelijk via het beginscherm van de app. Bezitters van de Aiways U5 zijn daarmee altijd optimaal voorbereid op elke uitstootvrije rit. Het beginscherm biedt ook snelkoppelingen naar een onderhoudshandleiding, belangrijke voertuiginformatie en nuttige hulpinformatie voor specifieke situaties.

De app biedt daarnaast toegang tot instructievideo's die bestuurders laten zien hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van de functies van de Aiways U5. De video's begeleiden de kijker in een tot twee minuten door de stappen die nodig zijn voor het aanpassen van het functiedisplay en het gebruik van het geavanceerde bestuurdersassistentiesysteem en de parkeerhulpen.

Bezitters van meerdere Aiways U5's kunnen informatie over elk voertuig opvragen via de 'vehicle switch'-functie in de app. De privacy van gebruikers was een topprioriteit voor Aiways. Hoewel de app bestuurders helpt om hun SUV te vinden, slaat die geen afbeeldingen of klantengegevens op.

Alex Klose, Executive Vice-President Overseas Operations bij AIWAYS: "De eerste app van Aiways voor Europese gebruikers speelt in op de voortdurend groeiende populariteit van elektrische voertuigen. Hij stelt huidige en toekomstige eigenaars van een U5 in staat om verbonden te blijven met hun voertuig, hoe ver zij zich daar ook vandaan bevinden. Aiways biedt hen ook de mogelijkheid om via de app een verzoek in te dienen voor ondersteuning door de klantenservice."

"De introductie van deze app onderstreept het streven van Aiways om het bezit van elektrische voertuigen op alle fronten te verbeteren met innovatieve functionaliteiten. Dat geldt voor onze modellen en voor de verbonden lifestyle die ze bieden." 

De Aiways U6, de tweede volledig elektrische SUV van Aiways die begin 2022 op de markt verschijnt, kan eveneens met de nieuwe app worden bediend.


 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie