Apollo Tyres bouwt duurzaam nieuw bandenmagazijn in Enschede

Apollo Tyres bouwt duurzaam nieuw bandenmagazijn in Enschede

Redactie Baaz

Het belangrijkste bandenmagazijn van Apollo Tyres in Enschede, Nederland, wordt gedeeltelijk herbouwd om de operationele efficiëntie te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. Het magazijn van 25.000 m2 wordt herontwikkeld op de bestaande locatie door Heylen Warehouses, een privaat logistiek en semi-industrieel vastgoedbedrijf. De heropening is gepland in februari 2025.

Het huidige magazijn verwerkt goederen voor de twee belangrijkste productmerken van Apollo Tyres - Apollo Tyres (voor vrachtwagens, bussen en terreinwagens) en Vredestein (voor personenauto's) - en wordt al sinds 1947 gebruikt. De locatie verwerkt momenteel de opslag en distributie van meer dan vijf miljoen banden per jaar.

25.000 m2 van het huidige magazijn, plaatselijk bekend als het 'VDC-magazijn‘, zal op 1 december 2023 worden gesloopt en herbouwd met zonnepanelen op het dak om duurzame energie te leveren aan de locatie, waardoor Apollo Tyres minder afhankelijk wordt van stroom van het elektriciteitsnet.

Deze nieuwste investering in het magazijn sluit aan bij het langetermijnplan van Apollo Tyres om in 2050 CO2-neutraal te zijn. Naast het magazijn in Enschede, zullen alle Europese locaties van het bedrijf worden aangepast om hun duurzaamheidsprestaties tegen 2025 te verbeteren.

Het nieuwe magazijn in Enschede, gelegen naast de Hoeveler, krijgt een modern nieuw ontwerp. Als onderdeel van de verbouwing heeft Apollo Tyres een nieuwe lange termijn huurovereenkomst getekend met Heylen Warehouses.

Benoit Rivallant, President en CEO van Apollo Tyres Europe, zei: "Het nieuwe magazijn is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf nu we een wereldwijde strategie implementeren om een duurzamere fabrikant te worden. In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke investeringen gedaan in de regio, waaronder het vergroten van de biodiversiteit, het verbeteren van het lokale waterbeheer en het ondersteunen van de gemeenschap. Dit is de volgende belangrijke fase in onze langdurige betrokkenheid bij Enschede."

Ook interessant:

Lees hier: Kritieke kwetsbaarheid in Confluence

lees hier: Check Point voorspelt: Cloud en AI belangrijkste domeinen in 2024

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie