AOV zorgt voor zekerheid voor ZZP'ers in elke branche

Redactie Baaz
De overheid heeft vergaande plannen om vanaf 2020 de arbeidsongeschiktheidsverzekering, ook wel AOV genoemd, voor zelfstandig ondernemers verplicht te stellen. Een AOV heeft echter meer voordelen dan de meeste ondernemers denken.

Wanneer een AOV is afgesloten door een ondernemer wordt namelijk financiële ondersteuning geboden wanneer door arbeidsongeschiktheid niet meer (volledig) gewerkt kan worden. Bij arbeidsongeschiktheid loopt een ondernemer inkomsten mis, en daarbij kan een AOV uitkomst bieden. Veel ondernemers denken dat een AOV enkel geschikt is voor mensen die werkzaam zijn in zware, fysieke beroepen, omdat daar de kans op arbeidsongeschiktheid groter zou zijn, maar niets is minder waar.

In elke branche meer zekerheid

Ook wanneer iemand niet in een fysiek zwaar beroep actief is, ligt arbeidsongeschiktheid op de loer. Niet altijd heb je dit zelf in de hand. Denk bijvoorbeeld aan een ongeval in het verkeer of het oplopen van een ziekte. Ook deze factoren kunnen ervoor zorgen dat een zelfstandig ondernemer zijn werkzaamheden niet kan voortzetten en daardoor geen inkomsten kan genereren. Dus van een timmerman tot een grafisch designer en van een kapper tot aan een tekstschrijver, het kan iedereen overkomen. Een AOV verzekering biedt dan ook in elke branche zekerheid die een zelfstandig ondernemer in sommige gevallen goed kan gebruiken.

AOV biedt voordelen

Iedere ondernemer is anders. Afhankelijk van hoeveel het jaarlijkse inkomen is, hoeveel je wilt verzekeren en wat je persoonlijke wensen zijn, kan een verzekering helemaal op maat gemaakt worden. Samen met een specialist stel je een verzekering samen die op jouw lijf geschreven is. Doordat de verzekering is afgestemd op je eigen wensen en eisen, die goed bij jou als zelfstandig ondernemer passen, ben je dus nooit oververzekerd. Je betaalt dus niet voor dekking die je eigenlijk niet nodig hebt, en dat kan de prijs flink drukken. Bovendien is een AOV fiscaal aftrekbaar, waardoor de kostenpost weer wat kleiner wordt.

In welke branche jij als zelfstandig ondernemer ook actief bent, een AOV biedt zekerheid die goed van pas zou kunnen komen. Een investering die echt het onderzoeken waard is.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie