Angry Birds haalt 42 miljoen dollar op

Redactie Baaz
Het ontwikkelen van een game voor smartphones kan een hele lucratieve business zijn. Zo hebben de makers van het razend populaire 'Angry Birds' een kapitaalinjectie van 42 miljoen dollar weten binnen te harken.

Het idee lijkt infantiel: vogels afschieten met een katapult om gebouwen van varkens te vernielen. Maar achter deze ogenschijnlijke onzin schuilt een winstmachine waar veel bedrijven jaloers op kunnen zijn.

De cijfers liegen niet: de app is inmiddels 100 miljoen keer gedownload en heeft 40 miljoen actieve gebruikers. Niet slecht als je bedenkt dat de game twee jaar geleden voor 100.000 dollar in elkaar is gezet.

De makers van Angry Birds, het finse Rovio Mobile, haalde een jaar na de release 42 miljoen dollar op bij private investeerders. De uitgever willen het geld besteden aan het uitbrengen van het spel op meerdere platforms en het betreden van verschillende markten. 

Onder meer Accel Partners en de zogenoemde 'angel investor' Felicis Ventures hebben geld gestoken in de game.

Rondom het spelletje is inmiddels een complete franchise opgezet. Zo is er een bordspel van de boze vogels uitgebracht en kun je binnenkort ook op Facebook en Windows 7 aan de gang met het spel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie