Alliantie Stop Verkeersongevallen gelanceerd

Alliantie Stop Verkeersongevallen gelanceerd

Redactie Baaz

Vandaag is de Alliantie Stop Verkeersongevallen gelanceerd bij Rijvaardigheidscentrum Lelystad. Dit initiatief, opgezet door Verkeersveiligheid Groep Nederland (VVGN) en e-Driver Solutions, wil in de komende drie jaar 10.000 verkeersongevallen voorkomen.

Bundelen van krachten noodzakelijk

Collin Bell, commercieel directeur Verkeersveiligheid Groep Nederland, licht de noodzaak van de Alliantie Stop Verkeersongevallen toe: “De verontrustende cijfers van het aantal verkeersongelukken in Nederland en het besef dat de overheid haar doelstellingen niet kan halen, hebben ons aangespoord om deze unieke samenwerking op te zetten. Het bundelen van krachten met maatschappelijk betrokken partners en het aanbieden van online verkeersveiligheidstrainingen voor zowel werkgevers als kwetsbare verkeersdeelnemers biedt een concrete en effectieve oplossing om het aantal verkeersongevallen te verlagen. Om samen een stap in de goede richting te zetten naar veiligere wegen in Nederland, roepen wij ook alle werkgevers en maatschappelijke organisaties op om zich aan te sluiten bij de alliantie!”

Verkeersveiligheid bevorderen met online trainingsplatform e-Driver

Om de komende drie jaar volop in te zetten op de doelstelling om 10.000 verkeersongevallen te voorkomen in Nederland wordt het online trainingsplatform e-Driver ingezet. Hiermee kunnen werkgevers hun werknemers trainen hoe zij veiliger kunnen deelnemen aan het verkeer. De medewerkers ontvangen iedere zes weken een uitnodiging voor een korte videotraining die ze binnen enkele minuten afronden. Het e-Driver platform is volledig gepersonaliseerd, waardoor iedere deelnemer een traject op maat volgt. Doordat e-Driver gebruikers hun risicobewustzijn vergroten en hun handelingsperspectief verbeteren, zijn deelnemers beter in staat om ongevallen te voorkomen. “In de trainingen wordt gebruik gemaakt van gamification. Dit maakt de trainingen van e-Driver leuk en effectief. Voor het ontwikkelen van onze bewezen aanpak hebben we onder meer samengewerkt met verkeerspsychologen en de experts van TNO Human Factors.”, aldus Eric Tolboom, founder van e-Driver. 

Verkeersveiligheid dragen we allemaal

Tijdens de lancering van de Alliantie Stop Verkeersongevallen werden de eerste 250.000 online trainingen voor de kwetsbare risicogroepen in het verkeer uitgereikt. Verschillende organisaties, partners en ambassadeurs van de alliantie, zoals Allianz, helpen met het verspreiden van deze online trainingen. De trainingen zijn vrij en gratis toegankelijk via: https://stopverkeersongevallen.nl/risicogroepen/.

V.l.n.r. Olof Ormeling (bekend van B&B Vol Liefde) en Tom van Kessel (Nederlands acteur) hebben de eerste 250.000 online trainingen uitgereikt voor de kwetsbare doelgroepen © Rick Tolboom

Over Verkeersveiligheid Groep Nederland 

De Verkeersveiligheid Groep Nederland heeft als missie om het Nederlandse verkeer veiliger te maken. Dit doen zij als hét instituut voor veilige en duurzame mobiliteit vanuit Rijvaardigheidscentrum Lelystad én op locatie. Hier is een trainings-/slipbaan te vinden waar voor diverse opdrachtgevers uit het hele land uiteenlopende trainingen worden verzorgd. Naast losse trainingen nemen ze de zorgplicht van de Nederlandse werkgevers graag uit handen door het inventariseren, opstellen en uitvoeren van een verkeersbeleid. Voor meer informatie, zie: https://verkeersveiligheidgroep.nl/.

Over e-Driver Solutions

e-Driver Solutions creëert innovatieve oplossingen voor werkgevers die het belangrijk vinden dat hun medewerkers veilig aan het verkeer deelnemen met minimale CO2-uitstoot. Voor de zakelijke markt richten we ons op personenauto’s, bedrijfswagens en de transportsector. Met de Alliantie Stop Verkeersongevallen ontwikkelen we ook gratis online verkeersveiligheidstrainingen voor de kwetsbare risicogroepen in het verkeer, zoals schoolgaande kinderen, autorijdende senioren, fietsers en e-bikers. Voor meer informatie, zie: www.edriver-solutions.com.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie