Alibaba investeert in eerste Europese distributiecentrum

Jordi Smit
De Chinese internetreus Alibaba investeert 75 miljoen euro in zijn eerste Europese distributiecentrum. Dat bleek woensdag bij de ondertekening van de intentieverklaring van het bedrijf en de Belgische en Waalse regeringen op de luchthaven van Luik.

Investering Alibaba

Het vliegveld vlak buiten de Waalse stad wordt voor het Chinese bedrijf de logistieke poort tot Europa. De investering levert drieduizend nieuwe arbeidsplaatsen op, waarvan negenhonderd directe banen. De eerste commerciële activiteiten zijn gepland voor begin 2021.

Premier Charles Michel

Premier Charles Michel, die aanwezig was bij de ondertekening, benadrukte het belang van de investering voor de Belgische en de Waalse economie. 'Met het aantrekken van een dermate groot bedrijf geven we een sterk signaal, onder meer naar de andere grote spelers in de wereld. Ons land beschikt over sterke troeven en over het vermogen om zich verder te ontwikkelen.'

Alibaba Group

Alibaba Group is een Chinees particulier concern gevestigd in Hangzhou. De groep bestaat uit internetbedrijven gericht op e-commerce waaronder business-to-business webportalen, online detailhandel en betalingsdiensten, een prijsvergelijkingszoekmachine en clouddiensten voor data.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi