Aftellen tot de eerste elektrische Volkswagen I.D.

Aftellen tot de eerste elektrische Volkswagen I.D.

Redactie Baaz

Volkswagens technologie- en productoffensief begint vorm te krijgen. Het eerste model dat op het nieuwe MEB-platform komt te staan, is de compacte, elektrische Volkswagen I.D. De productie start eind 2019.

Gedurende een periode van vijf jaar introduceert de Volkswagen Group in totaal tweeëndertig volledig elektrische modellen op basis van het gloednieuwe MEB-platform. In 2020 rollen er naar verwachting 100.000 elektrische Volkswagens van de band. 

Volkswagen I.D. onderdeel elektro-offensief

Het elektrische MEB-platform is ontworpen voor de emissievrije, digitale mobiliteit van de toekomst en is compleet nieuw ontwikkeld. Het platform voorziet in elektromotoren met uiteenlopende vermogensniveaus, platte batterijpakketten in de bodem, innovatieve technologieën en software-features als slimme verlichting en head-up displays met augmented reality. Dit zijn zaken die voorheen enkel beschikbaar waren voor auto’s in het premium segment.

De Volkswagen I.D., I.D. BUZZ en I.D. CROZZ vormen de voorhoede van een reeks nieuwe modellen die Volkswagen vanaf 2020 met korte tussenpozen introduceert, als onderdeel van zijn elektro-offensief. De nieuwe modelgeneratie wordt in Europa, China en de VS op de markt gebracht.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De productie van de Volkswagen I.D. start eind 2019. Dan zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie