Afgestudeerd in de Chemische Technologie? Dit kan je verwachten

Afgestudeerd in de Chemische Technologie? Dit kan je verwachten

Redactie Baaz

Chemische Technologie is een gespecialiseerde opleiding waarbij je een specifieke expertise opbouwt. Als Chemisch Technoloog kun je op alle plekken in de industrie waar chemische processen voorkomen aan de slag. In deze blog leggen we je uit wat je kan verwachten als je aan het werk gaat en welke banen er zijn!

Wat is Chemische Technologie?

Met een diploma Chemische Technologie ben jij voorbereid om in de industrie aan de slag te gaan. Je hebt inzicht in chemische processen, daarom sta jij vooraan als het om oplossingen, ontwerpen en onderzoeken gaat. Je werkt samen met chemici, procesoperators en engineers en helpt bij het opzetten van innovatie.

Deze banen zijn er in de Chemische Technologie

Er zijn veel mogelijke functies voor jou als afgestudeerd Chemisch Technoloog. Je kan bijvoorbeeld aan de slag om een chemische fabrieksinstallatie te verbeteren of te ontwerpen, of je bent bezig met de specifieke eigenschappen van verschillende kunststoffen of composieten. Hieronder een selectie van een aantal mogelijkheden:

Chemisch Procestechnoloog

Als Chemisch Procestechnoloog heb je een grote verantwoordelijkheid. Je begeleidt processen zodat deze optimaal kunnen blijven draaien. Omdat jij als Procestechnoloog specifieke kennis hebt van het chemische proces, is het ook aan jou om deze kennis te delen.

Chemical Engineer

Als Chemical kan je aan de slag met het ontwikkelen en verbeteren van processen of het ontwikkelen van nieuwe producten en technieken. Dit doe je veelal voor de chemische-, geneesmiddelen- en voedingsmiddelenindustrie.

Process Engineer

Als Process Engineer ben je hoofdzakelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen en verbeteren van machines, processen en installaties binnen een bedrijf. Je volgt het gehele proces van concept tot implementatie.

Quality Engineer

In de rol van Quality Engineer ben je verantwoordelijk voor het controleren, borgen en verbeteren van de kwaliteit van het technische proces. Je bent op de hoogte van alle normen en zorgt dat het productieproces hieraan voldoet.

Zo vind je de beste baan in de Chemische Technologie:

Er staan ontzettend veel vacatures online, zorg dat dit je niet afleidt van wat jij precies wilt. Begin daarom niet bij de eerste de beste vacaturesite, maar begin bij jezelf! Breng in kaart wat je wilt; ben je graag op pad of werk je liever dichter bij huis? Aan welk soort projecten werk je het liefste? Zet het eens op een rij.

Onze tip: Laat een expert met je meekijken! Je hoeft er niet alleen voor te staan. Er bestaan verschillende organisaties, zoals Synsel Techniek, die bemiddelen bij het vinden van de juiste uitdaging!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie