Acer Spin 5 Pro: stijlvolle krachtpatser voor de zakelijke markt

Acer Spin 5 Pro: stijlvolle krachtpatser voor de zakelijke markt

Redactie Baaz

Na de Spin 5 voor de consumentenmarkt, lanceert Acer nu een variant voor de zakelijke gebruiker die luistert naar de naam Acer Spin 5 Pro, een model met een 13,3 inch scherm en Windows 10 Pro aan boord. Wat heeft deze compacte 2-in-1 met een bescheiden gewicht van 1,6 kilo precies te bieden?

De Taiwanese electronicaproducent Acer brengt al jaren hoogstaande producten, zoals laptops, tablets en desktops en smartphones voor de zakelijke gebruiker op de markt. Met de Spin 5 Pro lanceert Acer nu een apparaat dat zowel inzetbaar is als laptop als tablet. Via de robuuste scharnierfunctie is het mogelijk om de laptop snel en gemakkelijk dubbel te vouwen waardoor een tabletfunctie ontstaat. 

Wat direct opvalt, is het stevige metalen chassis, wat ervoor zorgt dat de Spin 5 Pro robuust aanvoelt en tegelijkertijd een stijlvolle indruk maakt. Een optisch station is niet aanwezig, maar dat is niet erg omdat veel zakelijke gebruikers tegenwoordig clouddiensten inzetten om hun werk te kunnen doen. 

Toetsenbord met achtergrondverlichting 

Het toetsenbord maakt een stevige indruk en heeft achtergrondverlichting zodat je ook in donkere ruimtes rustig kunt doorwerken doordat de letters en tekens tijdens het typen goed zichtbaar zijn. Dankzij de aanwezige touchpad kun je ook zonder muis werken.

Werk je in de tabletmodus, dan kun je de meegeleverde stylus gebruiken om programma’s te bedienen of teksten te schrijven. De stylus werkt op een kleine batterij en reageert vlot op aanrakingen met het scherm. 

Windows 10 Pro 

Het standaard meegeleverde besturingssysteem is Windows 10 Pro, dat voor de zakelijke gebruiker uitgebreide mogelijkheden biedt. De Acer Spin 5 Pro beschikt ook over een geïntegreerde vingerafdruklezer waarmee Windows Hello snel en veilig je identiteit zonder wachtwoord kan controleren. De Acer Spin 5 is overigens ook te beveiligen met een zelf te kiezen toegangscode. 

Onder de motorkap draait een snelle Intel Core i5-8250U-processor met een maximale kloksnelheid van 1,6 GHz. De aanwezige SSD heeft een capaciteit van 256 GB. Het werkgeheugen van 8 GB is groot genoeg om de zwaarste applicaties te kunnen draaien. Optioneel is het geheugen nog uit te breiden tot 16 GB. 

Beeldscherm

De Acer heeft een 13,3 inch scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels. Het haarscherpe IPS-scherm zorgt voor een duidelijke kijkhoek van 178 graden met behoud van alle kleuren die werkelijk van het scherm afspatten. Met het multitouch-scherm kun je zowel met je vingers als met de stylus programma’s gebruiken. Voor videocommunicatie kun je een beroep doen op de ingebouwde webcam die een beeldresolutie van 1280x720 pixels heeft. 

Met de aanwezige 3-cel 4670 mAh Li-Polymeer-accu kun je maar liefst 13 uur achter elkaar werken. Acer levert vanzelfsprekend ook een adapter mee om via het lichtnet de Spin 5 Pro van stroom te kunnen voorzien.

De Spin 5 Pro is heeft alle bekende aansluitingen aan boord: HDMI. USB 3.0 (2x), USB 2.0 en een USB 3.1 Gen 1 Type-C. De ingang voor een netwerkkabel ontbreekt ook niet en sterke en stabiele wifi-verbindingen zijn mogelijk dankzij de aanwezige Acer ExoAmp-antenne. 

Conclusie

De Acer Spin 5 Pro is een compacte en stijlvolle 2-in-1 waarmee je als zakelijke gebruiker gerust voor de dag kunt komen. Het apparaat is licht en heeft met de aanwezige Intel Core i5-8250U genoeg power in huis om de zwaarste applicaties te draaien. Vanwege het lichte gewicht en de kleine afmetingen is de Acer Spin 5 Pro bij uitstek geschikt voor de zakelijke gebruiker die veel onderweg is. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie