Aantal flexwerkers per opdrachtgever stijgt

Aantal flexwerkers per opdrachtgever stijgt

Redactie Baaz

Het aantal flexwerkers dat opdrachtgevers inzetten is het afgelopen kwartaal met acht procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

Hun omzet is met gemiddeld twee procent gestegen. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Amsterdams HR-bureau Tentoo onder 10.000 flexwerkers en freelancers. De verdere flexibilisering duidt op het aanhoudende effect van de Wet DBA.

Het zijn voornamelijk jonge flexwerkers, van 34 jaar en jonger, die de stuwende kracht zijn achter de groei. Niet alleen is het aantal freelancers van 25 jaar en jonger het afgelopen kwartaal met 42 procent gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor, ook is hun omzet met elf procent gestegen. In de leeftijdsgroep 25 tot 34 jaar is de omzet zelfs met 21 procent gestegen.

Economische groei goed nieuws voor flexwerkers

Opvallend is dat provincies die een economische groei zien, ook een verbetering in de positie van flexwerkers zien. Zo rapporteerde SER Brabant, onderdeel van het belangrijkste adviesorgaan van de provincie, vorige week dat nergens in Nederland de economie zo hard groeit als in Brabant. 

Geen vakantie door groeiende vraag

Volgens eigen onderzoek van Tentoo gaat maar liefst 34 procent van de flexwerkers deze zomer niet op vakantie, bijvoorbeeld omdat zij daar geen tijd voor hebben. Nog eens 22 procent gaat wel op vakantie, maar blijft bereikbaar of neemt zelfs werk mee. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie