Duurzaam ondernemen: waarom zou je het doen?

Duurzaam ondernemen: het is al een aantal jaren een 'hot item' binnen de samenleving. Misschien vragen jouw klanten al wel meermaals om duurzame producten of diensten. De politiek probeert de samenleving inmiddels mee te krijgen voor een duurzame toekomst. Is 2019 het jaar om hiermee aan de slag te gaan?

10 tips om als bedrijf alles uit LinkedIn te halen

Als bedrijf tel je tegenwoordig niet meer mee zonder de inzet van social media, het is een onmisbaar element in je marketing- en communicatiestrategie. Tegelijkertijd hebben organisaties nog veel te leren als het gaat om de juiste inzet van deze kanalen.

3 redenen om muziek te luisteren op het werk

Een kantoor met een grote open ruimte kent zo zijn voor- en nadelen. De telefoontjes, gesprekken en ontmoetingen maken het er in ieder geval niet makkelijk om je te concerteren. Je voelt de neiging om je er van af te sluiten met een hoofdtelefoon.

Dankzij deze actie komt jouw personeel nooit meer te laat

Ze zijn er in elk bedrijf: personeel wat met de trein naar het werk reist. Geen vervoersmiddel is onbetrouwbaarder dan de trein. Het zorgt voor laatkomers maar bovenal voor veel frustratie. ProRail gaat actie ondernemen om dit te voorkomen.

Koenigsegg Jesko breekt snelheidsrecord

De Agera RS is dan wel met 445 km/u gemiddelde snelheid nog altijd de snelste auto ter wereld, maar niet voor lang. De Koenigsegg Jesko is gebouwd om het oeroude record spoedig te gaan verbreken.

Wat is blockchain?

Iedereen kent inmiddels de Bitcoin: de digitale munt waarmee je grenzeloos kunt betalen en welke inmiddels wereldwijd berucht is vanwege zijn enorme stijgingen en dalingen in waarde. Behalve de Bitcoin zijn er inmiddels honderden andere digitale valuta in omloop. Die maken vrijwel allemaal gebruik van hetzelfde principe: de Blockchain. Maar wat is de Blockchain nu eigenlijk?

Leveranciers lappen regels aan de laars

Leveranciers blijken vaker buiten hun boekje te gaan met het opstellen van eisen. Zo verbieden ze webwinkels om kortingen te geven op hun producten. Bovendien bepalen ze minimumprijzen. Als een webshop zich hier niet aan houdt, krijgt deze geen producten meer.

Auto verkopen? Dit zijn de mogelijkheden

Hoe blij je ook bent met je nieuwe auto, er komt immer een moment dat je weer afscheid moet nemen van je oude wagen en deze inruilt voor een nieuw model. Het blijft echter altijd de vraag hoe je afscheid neemt. Verkoop je de auto bijvoorbeeld aan de dealer voor de dagwaarde? Of zijn er slimmere opties te bedenken bij je auto verkopen? Wij noemen een paar mogelijkheden.

Verhoging AOW-leeftijd mist basis

De verhoging van de AOW-leeftijd loopt tegen een hoop weerstand aan. En dat blijkt volgens steeds meer onderzoekers meer dan terecht. Sterker nog: noch de gegevens van de demografie, noch die van de arbeidsmarkt en de arbeidsparticipatie vormen een aanleiding voor een verhoging.

MKB-Nederland zet zich in voor wettelijk verkort betaaltermijn grote bedrijven

MKB-Nederland wil dat de termijn waarop grote bedrijven de rekeningen van hun mkb-leveranciers moeten betalen, wettelijk wordt vastgelegd op 30 dagen. Dat schrijft voorzitter Jacco Vonhof in een brief aan staatssecretaris Mona Keijzer van EZK. De ondernemersorganisatie ziet de betaaltermijnen van ‘groot’ naar ‘klein’ weer oplopen, terwijl het economisch goed gaat. 'Dat doet het ergste vrezen voor als het straks weer minder gaat', aldus Vonhof. 'Het wordt gewoon tijd om dit voor eens en altijd goed te regelen.'

Verband in autobrand Tesla?

De elektrische auto's van Tesla zijn vooruitstrevend in de huidige tijd, maar brengen ook de mogelijke kinderziektes en levensbedreigende risico's met zich mee. Niet alleen vloog afgelopen week in China een Tesla in de fik, ook brandde gisterenavond in Culemborg een Tesla Model s door onbekende reden volkomen uit. Is het nog wel verantwoord om met een Tesla de weg op te gaan?

Musk kondigt zelfrijdende auto Tesla aan

De zelfrijdende auto van Tesla is nog dit jaar op de weg te bewonderen, zo heeft Elon Musk bekendgemaakt op de Tesla Autonomy Day. Met de nieuwe elektrische auto moet het mogelijk zijn om de Tesla volledig automatisch op de weg te laten rijden.

6 tips om productiever vanuit huis te werken

Vanuit huis werken is voor velen ideaal, maar brengt wel twee uitdagingen met zich mee: concentratie en organisatie. Afleidingen als de kinderen, de koelkast en de was zijn nu ineens aanwezig tijdens werk. Thuis een perfecte werkplek lijkt daarmee noodzaak.

Dit zijn de voordelen van een omnichannel-kassasysteem

Omnichannel klinkt als een trend-woord. Maar de realiteit is: de meeste winkeliers verkopen hun producten inmiddels ook online. Sommigen via social media, anderen via een webshop. Een losse webshop toevoegen aan een bestaand winkelconcept betekent: werk verdubbelen. Wie echter een omnichannel-strategie toepast kan juist zijn omzet verdubbelen zonder veel extra werk te generen. De voordelen zijn enorm.

4 redenen waarom vakantie goed is voor iedere ondernemer

Soms zijn we nu eenmaal echt even aan vakantie toe. Ben je maanden lang ontzettend hard aan het werk geweest om je onderneming online te laten groeien, de omzetpercentages te verbeteren, relatiegeschenken uit te kiezen of je medewerkers een teamgevoel te geven? Dan is de kans groot dat je nu het gevoel hebt toe te zijn aan vakantie.

Fintech verandert financiering voorgoed

Snelle en flexibele financiering wordt belangrijker naarmate het Nederlandse bedrijfsleven digitaliseert. Kredietchecks met een wekenlange wachttijd zijn de wereld nog niet uit, terwijl hedendaagse technologie versnelling toestaat. Zoekt een onderneming een manier om cashflowdips te verzachten en groei te vergroten, dan hoeft de bank niet langer een eerste keuze te zijn.