6 Tips om je stressniveau op het werk te verlagen

6 Tips om je stressniveau op het werk te verlagen

Redactie Baaz
Het runnen van je eigen bedrijf is een behoorlijk stressvolle aangelegenheid. Stress vermijden is gewoonweg niet mogelijk, maar er zij wel allerlei praktische tips om je werkstress een beetje te verlagen, terwijl je gewoon achter je bureau kunt blijven zitten. Een aantal tips op een rijtje!

6 Tips om je stressniveau te verlagen

Haal diep adem

Als mensen gestrest raken, hebben ze de neiging om korter adem te halen en niet stil te staan bij die manier van ademhaling. Het nemen van een korte pauze om elke ademhaling eens even een paar seconden te tellen kan een kalmerend effect hebben.

Drink een kopje thee

Bepaalde soorten thee, zoals die met kamille of lavendel, kunnen ook een kalmerend effect hebben. Zet zelf een kopje een kalmerende thee en blijf achter uw bureau lekker genieten van die thee, voordat u het werk weer hervat.

Download een meditatie app

Meditatie kan echt een grote vormen van stress verlichten. Maar sommige mensen weten gewoon niet hoe ze eraan moeten beginnen. Als je wat hulp of begeleiding kunt gebruiken, kunt u een meditatie app zoals Headspace downloaden op uw telefoon of mobiele apparaat. Gebruik  dit vervolgens om je meditatie-oefeningen te doen wanneer u last krijgt van stress op het werk.

Strek je benen vooruit

Bepaalde strek- en bewegingsoefeningen kunnen ook helpen stress te verlichten en u in beweging te krijgen, zelfs als u geen tijd heeft om uw werkplek te verlaten. Blij zitten en strek uw benen recht vooruit; herhaal die oefening een paar keer voordat u uw werk hervat. Deze oefening kan meerder keren per dag herhaald worden.

Eet een snack

Gezonde snacks zoals bananen en sinaasappels kunnen ook helpen om een pauze te nemen en ervoor zorgen dat u de noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt, die kunnen helpen bij de bestrijding van stress gedurende de dag. Houd dus een paar snacks op uw bureau voor als u een korte onderbreking van de dagelijkse sleur nodig heeft.

Delegeer taken aan uw team

Als bepaalde dingen belangrijk zijn, maar u heeft er gewoon zelf echt geen tijd voor die dag, delegeer ze dan aan andere leden van uw team, zodat u zich kunt concentreren op alleen de belangrijkste zaken van die dag.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie