6 business podcast voor opkomende ondernemers

Redactie Baaz
Podcasts zijn hét ideale instrument om meer kennis te vergaren over bepaalde onderwerpen, zonder dat je daar extreem veel voor hoeft te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een podcast aanzetten wanneer je in de auto zit, wanneer je aan het wachten bent op de bus of wanneer je lekker op de bank ligt. In dit artikel zetten we daarom een zestal podcasts op een rij die je als opkomende ondernemer gaan helpen bij je nieuwe carrière als ondernemer. Maar waar moet eerst rekening mee worden gehouden?

Welke podcasts zijn aan te raden?

Vanguard

Ben je een beginnende ondernemer, dan is de podcast van Vanguard erg aan te raden. Deze wordt gepresenteerd door Anshuman Iddamsetty en gaat vooral over het menselijk aspect van het omgaan met een eigen bedrijf. In de podcast worden ondernemers uitgenodigd die vertellen over het hebben van een eigen bedrijf. Het gaat dan om zeer succesvolle ondernemers, maar ook ondernemers die het moeilijk hebben en pas na een aantal jaren winst maken.

Girlboss Radio

Girlboss Radio is specifiek gefocust op vrouwelijke ondernemers. In de podcast staan succesvolle vrouwelijke ondernemers centraal die een kijkje geven in het bedrijfsleven. Het kan daarbij gaan om allerlei industrieën en zowel om eigen bedrijven als over grote concerns. Erg interessant voor beginnende vrouwelijke ondernemers.

The Pitch

The Pitch is eigenlijk een luisterversie van het bekende Amerikaanse programma Shark Tank. In deze podcast staan beginnende ondernemers centraal die net beginnen met een bedrijf en een idee willen pitchen aan een kleine groep investeerders. De investeerders beslissen vervolgens of zij geld willen investeren in het product of de dienst. Hier leer je meer over het houden van een pitch, belangrijke elementen waar de investeerders naar kijken en hoe een investering dan precies in elkaar zit. Vooral voor beginnende ondernemers is dit zeker aan te raden.

Outside In

De podcast van Outside In is erg interessant voor mensen die interesse hebben in grote concerns. In deze podcast staan namelijk bedrijven centraal die puur en alleen gefocust zijn op de consument en zijn behoeften. In de podcast komen vaak CEO’s, contentontwikkelaars en academici aan het woord. Hier wordt bijvoorbeeld ook ingegaan op het hele psychologische idee achter het verleiden van mensen tot het doen van aankopen.

Business Wars

Business Wars gaat in op de veranderingen van de markt. Er wordt in de podcast een vergelijk getrokken tussen twee bedrijven die allebei in dezelfde branche opereren. Een van deze bedrijven heeft zich aangepast aan de veranderende markt, terwijl de ander dat niet heeft gedaan. In de podcast worden vervolgens de twee bedrijven met elkaar vergeleken, onderzocht waarom de een succes heeft en de ander niet en geanalyseerd wat de bedrijven hebben aangepast om zodoende toch succesvol te blijven in een veranderende markt. In de eerste aflevering staan Blockbuster en Netflix centraal.

Rise and Grind

Rise and Grind is de podcast van Daymond John. In zijn podcast besteedt hij aandacht aan de menselijke kant van het bedrijfsleven. Hij kijkt bijvoorbeeld naar manieren om de persoonlijke productiviteit te verhogen, hoe je beter kunt presteren onder bepaalde omstandigheden en hoe je je vertoning of pitches meer kracht bij kunt zetten. Dit maakt de podcast van Daymond John erg interessant als het gaat over persoonlijke ontwikkeling en psychologie.

Zoals je leest zijn er een aantal erg interessante podcasts die zowel je persoonlijke ontwikkeling als je bedrijf ten goede komen. Het feit dat deze podcasts vrijwel altijd en overal te beluisteren zijn, maken het interessante en gemakkelijke manieren om meer kennis te vergaren over onderwerpen, denkwijzen en theorieën. Veel podcasts zijn daarbovenop volledig gratis te beluisteren. Ontwikkel je dus nu en verbeter de prestaties van je bedrijf!

Download een VPN

Wat hebben een VPN en podcasts nu met elkaar te maken zou je denken? Een VPN kan erg handig zijn wanneer je naar podcasts wilt luisteren. Met een VPN heb je namelijk de mogelijkheid om content te raadplegen die je niet zou mogen raadplegen als je geen gebruikmaakt van een VPN. Deze content is dan gebonden aan een specifieke locatie, waar jij je op dat moment niet bevindt.

Met een VPN maak je verbinding met een server in een ander land. Hierdoor denkt de zender van de podcasts dat je je in het land van de server bevindt, omdat je computer het IP-adres van de server aanneemt. Dit geeft je de mogelijkheid om de podcast alsnog te beluisteren. Let er daarbij wel op dat de zogenaamde ‘VPN speed’ hoog genoeg is om de podcasts ook daadwerkelijk te beluisteren.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie