54% van digital marketing bureaus is niet gegroeid afgelopen 12 maanden

54% van digital marketing bureaus is niet gegroeid afgelopen 12 maanden

Redactie Baaz

Uit een onderzoek bleek dat 54% van de beo's stabiel is gebleven of gekrompen in aantal medewerkers.

54% van de onderzochte digital marketing bureaus in april 2024 minder werknemers hadden dan in mei 2023. Gemiddeld had deze groep bijna 11% minder mensen aan het werk.Daar staat tegenover dat 46% van de bureaus wel zijn gegroeid met gemiddeld 12%.

Onder de kleinere bureaus (geen éénpitters) is het gemiddeld aantal werknemers inclusief eigenaar nu 42 mensen (fulltime en parttime).Bron van de data zijn het aantal medewerkers wat een organisatie op Linkedin heeft op verschillende momenten in de tijd.

Stuivertje wisselen

Er zijn natuurlijk ook 77 bureaus die een stevige groei hebben laten zien. "Het verschil tussen de twee groepen bureaus moet nader onderzocht worden want wij hebben in eerste instantie geen structurele verschillen kunnen vinden. Maar de netto daling van de werkgelegenheid van 2% blijft iets om aandacht voor te houden" aldus Joost Hoogstrate, directeur van E-commercemanagers.com.
Een zelfde beeld doet zich voor bij bepaalde zoektermen in Google. Met behulp van Google Trends kan men zien wat de zoektrends zijn in een bepaalde periode in een bepaald gebied.

Uit de geëxporteerde data blijkt dat er een daling is, in de eerste 19 weken van 2024 vergeleken met diezelfde weken van 2023, van 32% voor zoekopdrachten met het woord ‘marketing bureau’ erin en 8% lager voor zoekopdrachten met het woord ‘adverteren’ erin.

"Het lijkt erop dat de inflatie en verminderde bedrijvigheid z'n greep begint te krijgen op een sector die de afgelopen drie decennia alleen maar groei heeft gekend." aldus Joost Hoogstrate, directeur van E-commercemanagers.com
Op de vraag hoe zijn bureau zich daar tegen wapent antwoord hij:"Ons bureau is zich aan het specialiseren op het gebied van website personalisatie, cookieless marketing, marketing automation, toepassen van AI in zowel data-analyse als content creatie en het optimaliseren van klantprocessen bij onze klanten".

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie