5 tips voor werken met warm weer
5 tips voor werken met warm weer

5 tips voor werken met warm weer

Redactie Baaz

De temperaturen stijgen. Heerlijk dat de zon zich laat zien, maar voor werkend Nederland is dit minder fijn. Hoe overleef je een werkdag met warm weer? We hebben een aantal tips voor je.

Drink veel water

Door de warmte zweet je meer en daardoor heeft je lichaam meer vocht nodig. Drink daarom veel water. Neem een flesje, bijvoorbeeld een Dopper, mee naar het werk en vul deze meteen als het leeg is. Je kunt ook een grote kan water op je bureau zetten, maar kijk dan wel uit dat je deze niet omstoot!

Gebruik een ventilator

Plaats een ventilator in de werkruimte. Deze zorgt namelijk voor luchtverplaatsing, hierdoor voel je je al snel wat fitter en wordt de ruimte minder warm. Let wel goed op waar je de ventilator plaatst; zet ‘m niet op je nek of ogen.

Draag luchtige kleding

Strak in pak naar het werk? Nee, dat is te warm. Kies bijvoorbeeld voor katoenen of linnen kleding. Let wel op: linnen kan erg kreuken, dus draag dit niet als je een afspraak hebt. Voor vrouwen is het iets gemakkelijker: trek een nette jurk aan of combineer een rok met een luchtig hemdje. Ga niet voor te bloot en trek alleen een korte broek aan als dit binnen je beroep geaccepteerd is.

Aangepast rooster

Als het een langere periode warm weer is, kun je een tropenrooster overwegen. Begin vroeger, zodat je eerder naar huis kunt en niet in de extreme hitte op kantoor hoeft te werken. Je kunt eventueel ook tussen de middag een siësta nemen en in de avonduren door werken.

Water op je polsen

Ga af en toe naar de toiletruimte om water op je polsen te doen. Dit zorgt voor heerlijke verkoeling en je bent even in beweging. Je kunt bijvoorbeeld ook een gastendoekje meenemen naar het werk. Houd het even onder de kraan en leg het in je nek. Dit is ook verkoelend en zal je werkdag een stuk aangenamer maken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie