5 tips voor het inrichten van je kantoorpand

5 tips voor het inrichten van je kantoorpand

Redactie Baaz

Als ondernemer kom je vroeg of laat in aanmerking met het inrichten van een bedrijfs- of kantoorpand. Wellicht verhuis je van bedrijfslocatie of overweeg je om je huidige pand opnieuw in te richten. Wat de situatie ook is; bij een nieuwe inrichting wil je wel rekening houden met duurzaamheid. Zo houden steeds meer bedrijven rekening met de principes van biophilic design: daarbij staan natuurlijke elementen in het interieur centraal. Dit zou het welzijn van medewerkers bevorderen. Met deze 5 tips richt je jouw nieuwe kantoorpand duurzaam in!

1. Maak een verlichtingsplan

Licht is één van de belangrijkste aspecten van een goed interieur. Zeker als het gaat om een werkomgeving. Uit onderzoek blijkt namelijk dat werknemers productiever zijn bij meer natuurlijk licht in de ruimte. De stemming verbetert, werknemers zijn meer alert en voelen zich minder snel slaperig. Uiteraard heb je ook indirect licht nodig, alleen licht van buiten is meestal niet voldoende. Stel daarom een verlichtingsplan op of laat dit doen.

2. Creëer een open ruimte

Waar je voorheen wellicht kleine kantoorruimtes- of hokjes had, is een open kantoorruimte veel moderner. En dat is niet voor niets. Een open ruimte bevordert sociale interactie en zorgt ervoor dat je medewerkers zich meer betrokken voelen bij collega’s. Wil je echte biophilic design principes toepassen? Dan zijn beschermde plekken en verrassingen in de open ruimte een goed idee. Maak bijvoorbeeld gebruik van glas om beschermde plekken te creëren. 

3. Verwerk natuurlijke elementen

Door je werknemers te omringen met natuurlijke elementen, zullen ze hun aandacht op het werk beter vasthouden. Natuurlijke elementen komen terug in kleur, ritme en vorm. Maar ook in de vorm van planten, of misschien zelfs een groenwand.

4. Ga voor goede meubels

Meubilair is ontzettend belangrijk in kantoorpanden. Je werknemers zitten de hele dag door op een bureaustoel aan een bureau. Een goede reden om hier niet op te bezuinigen; je wil niet dat je werknemers met lichamelijke klachten rond (blijven) lopen. Uiteindelijk bespaar je met die duurzame investering ook weer kosten.

5. Zorg voor gezelligheid

Het is niets leuker en beter voor de werksfeer om de werkweek af te sluiten met een ontspannen vrijdagmiddagborrel. Een aparte ruimte waar de gezelligheid centraal staat, kan dan ook niet ontbreken. Denk aan een minibar of koelkast voor koude drankjes, een tv open haard wand voor een gezellige sfeer en een biljarttafel voor vermaak. 

Veel succes met het inrichten van je kantoorpand!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie