5 tips voor de perfecte reclameposter

5 tips voor de perfecte reclameposter

Redactie Baaz
Wanneer je wat meer naamsbekendheid wil krijgen voor je bedrijf, een product, dienst of een evenement, zijn er heel veel manieren om dat te doen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een folder de laten maken. Ook mooie posters laten drukken behoort tot de mogelijkheden.

Het is echter niet verstandig om dat blind te doen. Wil je de perfecte reclameposter laten drukken? Dan kun je onderstaande vijf tips wellicht ontzettend goed gebruiken! 

Zorg dat je doel duidelijk is 

Mooie a3 posters laten drukken is natuurlijk altijd een goed idee. Het is echter wel belangrijk vooraf goed na te denken wat je precies wil. Bepaal voor jezelf wat nu precies het doel is van de posters en wat je ermee wil bereiken. Wil je mensen bijvoorbeeld puur informeren of juist overhalen om een bepaald product te kopen of een evenement te bezoeken? Of doe je het puur om de merkbekendheid te verhogen?

Design

Het design is vanzelfsprekend ontzettend belangrijk wanneer je een poster wil ontwerpen en laten bedrukken. Voor de perfecte poster moet het design uiteraard tot in de puntjes verzorgd zijn. Dat doe je onder andere door rekening te houden met de omgeving waar de poster komt te hangen en de doelgroep die je wil bereiken. 

Niet te veel tekst 

Het liefst wil je op de poster natuurlijk zoveel mogelijk informatie zetten om de mensen te overtuigen. In de praktijk werkt dat echter juist averechts. Een ongeschreven regel rondom het ontwerpen van reclameposters is: hoe minder tekst, hoe beter. Natuurlijk kan bepaalde tekst simpelweg niet ontbreken. In veel gevallen kan een datum, hashtag of merknaam meer dan voldoende zijn. 

Maak een ontwerp 

Mooie posters laten drukken is onmogelijk zonder een nauwkeurige schets. Begin dus eerst met het schetsen van een bepaald ontwerp dat aansluit bij het doel van de posters. Dat doe je dus met behulp van het eerder bedachte design in combinatie met de tekst. Ben je zelf niet goed met grafisch ontwerpen? Huur dan een professional in. 

Kies voor diverse formaten 

Opvallend genoeg zijn mensen vaak geneigd om de poster tig keer in hetzelfde formaat uit te printen. Als je echt de aandacht wil vangen van mensen, is het echter verstandiger om te kiezen voor verschillende formaten. Dan kun je ze namelijk op heel veel verschillende plaatsen kwijt. En dat betekent uiteraard ook dat je meer kans hebt dat de doelgroep effectief bereikt wordt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie