5 tips om je zakenreizen budgetvriendelijk te maken

5 tips om je zakenreizen budgetvriendelijk te maken

Redactie Baaz
Als ondernemer heb je wel eens een periode waarin je op de kleintjes wilt letten. Zakenreisjes zijn echter vaak onontbeerlijk en die kunnen je juist flink in de kosten jagen. Baaz geeft tips hoe je reizen vriendelijker voor de portemonnee maakt.

1. Kies je hotel zorgvuldig

Het is verleidelijk om blind voor een luxe hotel in hartje centrum te kiezen. Maar als je met meerdere mensen op reis gaat en een aantal nachten blijft, kunnen de bedragen grote proporties aannemen. Een – iets minder luxe - hotel dichtbij het centrum scheelt al snel honderden euro’s. Boek niet het eerste dat je ziet: als je meer tijd besteedt aan het zoeken van een hotel, vind je betere deals. Overigens zou de overnachtingsprijs niet de enige afwegingsfactor moeten zijn. Als je bijvoorbeeld iets meer neerlegt voor een hotel met gratis ontbijt, houd je uiteindelijk meer euro’s onder de streep over.

2. Maak gebruik van beloningsprogramma’s

Nagenoeg alle vliegtuigmaatschappijen en diverse hotels hebben een beloningsprogramma die je loyaliteit belonen met punten. Dat klinkt wellicht als een beslommering, maar kan je een aanzienlijk bedrag besparen. 

3. Vind de goedkoopste vlucht

De goedkoopste vlucht vinden is een vak apart. Vooral wanneer je boekt is van groots belang. Volgens een recent onderzoek is kun je een internationale vlucht het best 171 dagen van tevoren boeken. Er zijn apps in de markt waarmee je een specifieke prijslimiet kunt instellen en die je vervolgens op de hoogte houden wanneer een vlucht de gewenste prijs heeft.

4. Gebruik je eigen geld

Met je eigen geld gebruiken bedoelen we niet dat je de reis letterlijk uit eigen zak betaalt. Maak gebruik van je persoonlijke kaarten en losgeld tijdens je reis en je kunt achteraf een terugbetaling vragen. Als het geld van je eigen account komt, is het veel minder waarschijnlijk dat je geld besteedt aan dingen die je niet nodig hebt.

5. Neem geen ruimbaggage mee

Bij bijna alle vliegmaatschappijen betaal je tegenwoordig extra voor ruimbagage. Probeer dus zo licht mogelijk in te pakken en alleen een handbagagekoffertje mee te nemen. Dat scheelt overigens niet alleen geld, maar ook tijd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie