5 redenen waarom je wilt shortleasen als startend ondernemer

5 redenen waarom je wilt shortleasen als startend ondernemer

Redactie Baaz

Er is veel om rekening mee te houden als je start met ondernemen. Zo zijn veel ondernemers vaak onderweg in de auto. Hoe ga jij die hoognodige kilometers maken?

Leasen klinkt vaak als iets wat alleen maar geschikt is voor grote bedrijven, maar niets is minder waar. Omdat je start wil je flexibel zijn en wellicht niet vastzitten aan lange leasecontracten. Dan is shortlease the way to go. Wij zetten de 5 voordelen voor je op een rij.

1. Een flexibel contract

We gaven het al aan, maar met een shortlease contract zit je niet voor jaren vast aan je contract. Integendeel, je kunt al een auto leasen voor een maand. Daarbij zijn de contracten per maand opzegbaar. Je betaalt een vast bedrag per maand en nooit langer dan nodig.

2. All-inclusive

WA+ volledig casco dekking, persoonlijke ongevallen inzittenden verzekering, reparatie, onderhoud, groene kaart – het is natuurlijk afhankelijk van de dealer, maar er zitten allerlei handige zaken inbegrepen bij een shortlease contract.

3. Seizoensgebonden = geen probleem

Alles hangt samen met die flexibele contracten. Verwacht je booming business in de zomer? Lease dan een auto in de zomermaanden en lever hem weer in als hij niet meer nodig is. Seizoensgebonden leasen is geen enkel probleem.

4. Probeer eens wat anders

Wil je een hybride rijden of ben je benieuwd naar de volledig elektrisch ervaring? Zit je eraan te denken om te switchen van automerk of denk je dat groter een betere keus voor je is? Vanwege de kortlopende contracten kun je verschillende (nieuwe) modellen uitproberen.

5. Van starter naar groeier

Ben je een ZZP’er en gaat het zo goed dat een PA geen overbodige luxe wordt? Ben je gestart met één werknemer en wordt het tijd voor uitbreiding? Omdat er vaak sprake is van contracten voor bepaalde tijd, kun je ook voor nieuwe werknemers een auto shortleasen.

Wat zijn jouw ervaringen met shortlease?

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie