5 redenen om gebruik te maken van een personal assistant

5 redenen om gebruik te maken van een personal assistant

Redactie Baaz

Als er één ding is wat jij als baas zou willen voorkomen, dan is het wel dat je bezwijkt onder de druk van het vele werk. Het komt nu eenmaal meer dan genoeg voor dat mensen te veel hooi op hun vork nemen, waarna ze binnen de kortste keren thuis zitten met een burn-out. Er zijn gelukkig de nodige oplossingen te bedenken, waardoor je minder stress door werk ervaart. 

Eén van deze oplossingen is het aannemen van een personal assistant. Deze neemt een groot deel van de werkzaamheden uit handen, waardoor jij weer even op adem kan komen. In dit artikel vertellen we je alles over een zogenoemde PA en laten we aan de hand van 5 redenen zien waarom dit ook voor jou de perfecte oplossing kan zijn. 

Wat is een personal assistant?

Voordat we dieper ingaan op de redenen waarom jij gebruik zou moeten maken van een personal assistant, is het handig even kort en bondig uit te leggen wat dit eigenlijk is. Een personal assistant is iemand die mensen helpt bij het regelen van de administratie of bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten, evenementen of de planning. Vooral mensen die druk zijn met hun eigen werk maken hier gebruik van, omdat ze simpelweg het overzicht kwijt zijn. Kort gezegd zorgt een personal assistant ervoor dat bazen ontzorgt worden, zonder dat dit ten koste gaat van het werk. 

Klinkt dit aanlokkelijk? Lees dan snel de 5 onderstaande redenen om in zee te gaan met een personal assistant. Misschien zorgt dit ervoor dat jij de komende periode op werk wat vaker ontspannen binnenkomt en weggaat. 

1. Wegnemen van werkdruk

Je bent de eerste niet die last heeft van een hoge werkdruk. We hebben allemaal te maken met deadlines, terwijl we ook het personeel en de klanten in de gaten moeten houden. Het is daarom maar wat fijn als iemand anders zich ontfermt over het bijhouden van de agenda en de afspraken inplant. Of wat te denken van iemand die de administratie, een onderdeel waar weinig bazen zin in hebben, voor jouw regelt?

2. Meer plezier op werk

Een gevolg van de bovenstaande reden is dat je met meer plezier naar werk gaat. En dit is toch in eerste instantie de reden dat jij deze baan bent begonnen. Iedereen streeft ernaar lol te hebben op het werk. Hoe naar is het dan als het werk je door de drukte tegen gaat staan? Doordat een personal assistant jou ontzorgt, kom jij gewoon weer ouderwets met die grote glimlach op kantoor en heb je meer tijd voor een gezellig praatje bij de koffiemachine. 

3. Een groeiend bedrijf

Doordat alles opeens op jouw bordje terecht komt, kan het voorkomen dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het werk. Het is nu eenmaal zo dat stressvolle mensen sneller de fout in gaan dan mensen die volledig ontspannen zijn. Het aannemen van een personal assistant kan er daarom voor zorgen dat jij sneller kunt groeien met het bedrijf. Zeker omdat jij je nu kunt focussen op de belangrijke dingen die nodig zijn om dit te bewerkstelligen. 

4. Flexibele werknemers

Een vierde voordeel van een personal assistant is dat je deze redelijk flexibel kunt inzetten. Het werk dat deze man of vrouw verricht is vaak werk dat op de computer moet worden gedaan. Daarbij weten we tegenwoordig allemaal dat dit zeer eenvoudig vanuit huis kan gebeuren. Hierdoor hoef je niet per se een extra kamer in te richten, aangezien deze persoon dit ook vanaf een andere plek kan doen. Daarbij zijn de meeste personal assistants van zichzelf al vrij flexibele mensen. 

5. Meedenken

Tot slot bestaat de mogelijkheid dat jouw personal assistant zich zo in het bedrijf verdiept, dat deze zelfs met bepaalde tips kan komen die zorgen voor nog meer groei. Het komt regelmatig voor dat leiders binnen een bedrijf een bepaalde tunnelvisie hebben en het even niet meer weten. Het is absoluut niet iets dat altijd gebeurd, maar je zal de eerste niet zijn die een personal assistant binnenhaalt die er met zijn of haar kwaliteiten voor zorgt dat het bedrijf nog meer in de lift komt te zitten. 

Een eenvoudiger leven dankzij de PA

Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van de voordelen voor het gebruik maken van een personal assistant. Al met al kunnen we concluderen dat een personal assistant jou het leven een stuk eenvoudiger kan maken. En dit heeft hoogstwaarschijnlijk een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van jouw bedrijf.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie