5 manieren waarmee je onderneming stappen zet

5 manieren waarmee je onderneming stappen zet

Redactie Baaz

Stappen zetten is noodzakelijk, maar eenvoudig is dat niet. Zeker voor ondernemingen die al lang bestaan is het lastig om te zien waar de kansen nog liggen. Ter geruststelling, die kansen zijn er altijd. En ze kunnen op allerlei vlakken worden gevonden. In dit artikel krijg je 5 voorbeelden van handige manieren om jouw bedrijf een zetje omhoog te geven. Daarbij maakt het niets uit of het goed gaat met je bedrijf of je in een mindere fase zit. Groei kan immers altijd!

 

Sales

Sales is een zeer belangrijk onderdeel van een bedrijf. Als je product of dienst niet wordt afgenomen, is er over een tijdje namelijk geen sprake meer van een bedrijf, en dat is voor geen enkele ondernemer de bedoeling. Een goede manier om je sales een boost te geven is door een marketin- en sales funnel te maken.

Nu vraag je je misschien af: wat is een marketing- en sales funnel? De traditionele sales funnel is de reis die een klant aflegt van het eerste contact tot en met de daadwerkelijke aankoop. De moderne marketing- en sales funnel begint al bij Marketing Qualified Opportunites tot en met Advocacy. Het traject dat de (potentiële) klant doorloopt wordt hiermee visueel gemaakt. Het doel van een marketing en sales funnel is om helder te krijgen welke stappen er moeten worden ondernomen om potentiële klanten om te toveren tot klanten en deze weer aan te zetten tot het geven van nieuwe kansen. Daarmee vergroot je je klantenkring en daarmee je omzet.

Een goede thuiswerkplek

Voor 2020 bestond het bij de meeste bedrijven nog niet, maar tegenwoordig is thuiswerken niet meer weg te denken. In de coronacrisis was het een ‘moetje’, nu mag het vooral. Veel mensen werken hybride, oftewel een deel op kantoor en een deel thuis.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de productiviteit van thuiswerkers zeker niet minder is. Het is dus helemaal de moeite waard om in een goede thuiswerkplek te investeren. Dat gaat verder dan een bureaustoel of bureau. Denk ook aan een ergonomische muis en goed werkende software.

Goede bedrijfssoftware

Er zijn diverse taken die ontzettend veel tijd kosten. De HR-afdeling kan daarover meepraten. Het is niet de bedoeling dat een HR-manager hele dagen bezig is met administratieve taken, en minder met waar het echt om draait, het welzijn van de medewerkers.

Met goede software wordt veel tijd bespaard. Zaken zoals de salarisadministratie en roosters kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd.

Een topsfeer

Natuurlijk mag het zo nu en dan eens goed knetteren. Dat is ook nodig, en eigenlijk kan dat alleen maar als de onderlinge sfeer goed is. Een team dat het prima met elkaar kan vinden kan ook veel van elkaar hebben. Dit zijn ideale omstandigheden voor een onderneming die wil groeien. Investeer dus in teambuilding en zorg voor een veilig en vertrouwd werkklimaat.

Ga verduurzamen

De wereld is aan het verduurzamen, op vrijwel elk vlak. Voor bedrijven is het dan ook zaak om mee te gaan in de verduurzaming. Dit heeft alleen maar voordelen: minder kosten, een beter imago en een potentiële nieuwe klantenkring. Verduurzamen is zeker niet moeilijk, daar zijn diverse manieren voor.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie