Tips voor het kopen van een Heftruck

4 tips bij het kopen van een heftruck

Redactie Baaz

tips voor de beste keuze van het aanschaffen van een heftruck

Bedrijven die zware materialen in het magazijn of op terrein moeten vervoeren, kunnen niet zonder een heftruck. Een heftruck is de veiligste manier om zware pallets of machines te verplaatsen. Nu kun je op dit vlak alle kanten op. Het prettige daarvan is dat er altijd een heftruck is die geschikt is voor jouw bedrijf en werkzaamheden. Het is een flinke investering, dus moet het een goede zijn. Met deze 4 tips ga je zeker geen miskoop doen.

Nieuw is (vaak) de beste kwaliteit

Ondanks dat het een flinke investering is, koop je met een nieuwe heftruck in 99% van de gevallen de beste kwaliteit. Nieuwe modellen hebben als voordeel dat ze volledig nieuw zijn en voorzien zijn van de meest moderne technieken. Je moet er uiteraard op letten dat de heftruck is voorzien van de CE-markering. Dit geeft aan dat de heftruck voldoet aan de regels die in Europa gelden. Dat zijn regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid. Zolang je een heftruck bij een erkende dealer koopt, zoals bij Heftruck, is dit een zekerheid.

Maak gebruik van het ruime aanbod

Als je een heftruck gaat kopen, zul je verrast worden door het ruime aanbod. Je kunt allerlei modellen bekijken en uittesten en daarmee de juiste keuze maken. Misschien past een elektrische pallettruck zoals de BT Tyro wel het beste bij de werkzaamheden die verricht moeten worden.

Ook binnen de elektrische pallettrucks is er veel keuze. Je kunt voor een eenvoudig model kiezen, of voor een instaande en inzittende pallettruck, waarmee zware ladingen kunnen worden verplaatst over lange afstanden.

Verder kun je nog kiezen tussen een heftruck met drie wielen of een met vier wielen. Als je de heftruck ook buiten wilt gebruiken, is een machine met vier wielen de beste keuze. Heftrucks met drie wielen zie je voornamelijk in kleinere magazijnen, omdat ze makkelijk kunnen draaien.

Kijk ook naar tweedehands

Het is vaak de meest voordelige optie om voor een gebruikte heftruck te kiezen. Heftrucks hebben qua waardeverlies hetzelfde ‘probleem’ als auto’s. In de eerste twee jaar gaat de waarde aardig hard naar beneden. Een gebruikte heftruck van enkele jaren oud is dus een stuk goedkoper.

Bijkomend voordeel is dat de fabrieksgarantie bij een gebruikte heftruck nog geldig kan zijn. Het is overigens slim om de heftruck bij een erkende dealer te kopen. Dan weet je namelijk zeker dat hij uitgebreid is nagekeken. En je krijgt er vaak nog een garantie van enkele maanden bij.

Daarnaast is de levertijd van gebruikte heftrucks korter, zeker tegenwoordig. In de meeste gevallen kan de heftruck al binnen een paar dagen in je bezit zijn.

Kijk goed naar het hefvermogen

Mensen die voor het eerst een heftruck kopen, gaan weleens de mist in met het hefvermogen. Als je met zware materialen werkt, is er een hoger hefvermogen nodig. Ook zul je de hefhoogte in het oog moeten houden. Laat je hier goed over voorlichten. Je wilt niet dat een heftruck voor onveilige situaties zorgt.

 

 

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie