Herken jij jezelf erin?

4 tijdloze eigenschappen van ondernemers

Berry Zwets
De ontwikkelingen in de economie leiden ertoe dat entrepreneur zich veel aan moeten passen. Succesvol ondernemen kan echter ook door te kijken naar jouw voorgangers. Deze vier zaken leer je van geslaagde entrepreneurs uit het verleden.

De volgende eigenschappen zijn eigenlijk tijdloos. Zorg ervoor dat het ook jouw kenmerken worden.

Zoek de juiste zakenpartner

In de beginfase van een onderneming is er vaak een tweede zakenpartner aanwezig. Het kan namelijk erg moeilijk en eenzaam zijn tijdens de velen uren. Pas op dat je niet zomaar een vriend kiest als zakenpartner. Het moet iemand zijn die wat toevoegt met uitzonderlijk kwaliteiten en vaardigheden.

Onderneming op één

De nieuwe zaak opbouwen tot iets functioneels dient centraal te staan. Het is dan ook verstandig om daar je voldoening uit te halen. Begin niet aan een onderneming om geld te verdienen, dat primaire doel zal je zwakker maken.

Houd van het ondernemerschap

‘Als je lof wilt voor je werk dan kies je een industrie en een product in de hoop dat het opgemerkt wordt, niet omdat je denkt dat het kan werken. Ik waarschuw jonge ondernemers om hun motivatie te analyseren’, succesvol ondernemer Cole Zucker over de passie voor ondernemen tegenover Entrepreneur.

Obsessie voor verbeteren

Wanneer je echt van het ondernemersvak houdt, ben je niet snel tevreden. Een groot bedrijf bouw je niet zomaar op en in die moeilijk beginfase ben je continu aan het kijken naar verbeteringen. Een nieuwe zaak is daarmee een langetermijninvestering van tijd en energie.

afbeelding van Berry Zwets
Door: Berry Zwets

Berry Zwets | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Berry