4 redenen waarom vakantie goed is voor iedere ondernemer

Redactie Baaz
Soms zijn we nu eenmaal echt even aan vakantie toe. Ben je maanden lang ontzettend hard aan het werk geweest om je onderneming online te laten groeien, de omzetpercentages te verbeteren, relatiegeschenken uit te kiezen of je medewerkers een teamgevoel te geven? Dan is de kans groot dat je nu het gevoel hebt toe te zijn aan vakantie.

Het goede nieuws is dat jij als succesvolle ondernemer over het algemeen zelf besluit wanneer jij jouw vakantie neemt. En vakantie is meer dan even lekker lamballen aan het strand en genieten van de zon; er zijn meerdere redenen waarom een vakantie ontzettend goed voor je is. Je zult zien dat het precies is wat je nodig hebt om vervolgens weer met nieuwe energie aan de slag te gaan! Gegarandeerd dat jij na het lezen direct de startpagina van TUI opent om je vakantie te boeken. 

1. De helikopterview

Nu kun je natuurlijk inderdaad een toffe helikoptervlucht maken op je vakantie, maar dat is niet wat we hier bedoelen. Door even afstand te nemen van je werk, kun je belangrijke of dringende zaken even anders zien. Je kijkt er als het ware met een helikopterview op, en kan hierdoor betere beslissingen maken. Dus zeker wanneer je met een dringende kwestie zit en het juiste antwoord maar niet kan vinden, kan een vakantie je precies de inzichten geven die je nodig hebt.

2. Even ontspannen

Het ondernemerschap brengt nu eenmaal vaak stress met zich mee. Prive problemen van medewerkers, financiële situaties of klantcontacten kunnen nogal wat van een mens vragen. Door op tijd een vakantie te boeken kun je even ontspannen, ontstressen en de rust nemen die je fysiek en mentaal gewoon nodig hebt. Dit geeft je vervolgens weer nieuwe energie om problemen te tackelen en je onderneming op vol vermogen te runnen.

3. De grote lijnen zien

De fysieke afstand die je van je onderneming neemt wanneer je op vakantie gaat, heeft positieve gevolgen. Door je omgeving even compleet te veranderen, geef je jezelf de kans om de grote lijnen te zien. Wat gaat er goed, wat gaat er minder goed en waar kan aan gewerkt worden? Het is juist het moment waarop je even niet probeert, dat zaken ineens lijken te gaan lopen. 

4. Ontstressen

Het ondernemerschap neemt stress met zich mee, en die stress wordt niet alleen door jou ervaren. Ook je medewerkers, vrienden en familie voelen de stress die jij voelt. Door even te ontstressen wordt je niet alleen een aangenamer persoon, je kan ook je leidinggevende rol weer beter uitvoeren. We zijn allemaal maar mensen, en hebben nu eenmaal allemaal af en toe een break nodig. 
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie