3 miljoen voor ontwikkeling innovatieve chip Eindhovens SemiBlocks

3 miljoen voor ontwikkeling innovatieve chip Eindhovens SemiBlocks

Redactie Baaz

BOM Brabant Ventures investeert samen met een strategische partner in de Verenigde Staten € 3 miljoen in het Eindhovens bedrijf SemiBlocks.

Het geld zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw type chip, die problemen voorkomt die worden veroorzaakt door temperatuurverschillen in communicatieapparatuur.

'Beperkte nauwkeurigheid, hoge kosten en beperkt temperatuurbereik: er zijn veel problemen met conventionele oplossingen', zegt Rob van der Valk, CTO en medeoprichter van SemiBlocks. 

Gestandaardiseerde IC-ontwerptechnologie

'De techniek die wij hebben ontwikkeld, werkt op basis van gestandaardiseerde IC-ontwerptechnologie. We zijn de eerste onderneming die een zelfdetecterend meetsysteem introduceert, met goedkope materialen en een hoge nauwkeurigheid. Andere voordelen zijn de ondersteuning voor een veel groter temperatuurbereik en de mogelijkheid voor verdere integratie in andere IC's.'

Dankzij de hoge nauwkeurigheid van de gepatenteerde technologie zal de nieuwe chip van SemiBlocks naar verwachting een grote rol spelen bij de vervanging van conventionele oplossingen voor telecommunicatie-infrastructuur, datacenters en smartphoneplatforms.

Brabantse economie duurzaam versterken

'Investeren in een een high-tech bedrijf als SemiBlock, met een groot marktpotentieel en een flinke bijdrage aan het ecosysteem van chipontwikkelaars en toeleveranciers in Brabant, past heel goed in onze strategie om de Brabantse economie duurzaam te versterken', vindt Jurgen van Eck, Senior Investment Manager van BOM Brabant Ventures. 'SemiBlocks wordt een belangrijke speler op een nieuwe, snel groeiende markt. Die ontwikkeling ondersteunen we van harte!'

SemiBlocks verwacht begin 2020 zijn eerste product te lanceren voor basisstations in 4g/5g netwerken.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie