26-jarige Milan Dontje start kauwgomrevolutie als nieuwe CEO van BenBits

26-jarige Milan Dontje start kauwgomrevolutie als nieuwe CEO van BenBits

Redactie Baaz
BenBits lanceert eerste plasticvrije en natuurlijke kauwgom van Nederland

BenBits, in de jaren zeventig het eerste merk dat de suikervrije kauwgom in Nederland introduceerde, lanceert nu de nieuwste generatie kauwgom: plasticvrij en duurzaam met uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De plasticvrije kauwgom kauwt iets anders, maar voelt natuurlijker aan. BenBits is vegan, heeft een natuurlijke gombasis, bevat geen kleurstoffen, zoals E171, en is suikervrij. De verpakking is gemaakt van papier en dus composteerbaar. De 26-jarige CEO en mede-eigenaar Milan Dontje blaast BenBits nieuw leven in waarbij de introductie van deze eerste plasticvrije kauwgom de herintroductie van het merk in Nederland markeert. “Dit is de start van de kauwgomrevolutie”, aldus de jonge CEO. Niet voor niets steunt BenBits de Plastic Soup Foundation in haar missie om plastics en microplastics in de natuur te verminderen. BenBits is vooralsnog verkrijgbaar in twee smaken, Fresh Spearmint en Smooth Peppermint. Meer informatie via: www.benbits.com

Frisse start

Kauwgom groeit enorm aan populariteit en staat inmiddels op de derde plaats in de totale markt voor snoepgoed, na chocolaatjes en snoepjes. De wereldwijde kauwgommarkt is dan ook goed voor een omzet van 23 miljard euro en zal naar verwachting groeien naar 37 miljard euro in het jaar 2023.

Kauwgom is van oorsprong een natuurlijk product, maar is sinds de vorige eeuw gevormd tot een kunstmatig product met zoetstoffen, kleurstoffen, chemische toevoegingen en microplastics en verpakt in plastic. Daar moest nodig verandering in komen dacht de 26-jarige Milan Dontje, CEO en mede-eigenaar van BenBits. Hij maakt dan ook letterlijk en figuurlijk een frisse start met BenBits: “Ik ben er trots op dat wij niet alleen BenBits nieuw leven inblazen, maar tevens een nieuwe generatie kauwgom ontwikkelen vóór de nieuwe generatie, waar ik zelf deel uit maak. Wij willen kauwgom maken zoals het destijds bedacht is. Het is ooit ontdekt door de Maya's, en van oorsprong een natuurlijk product. Wij geloven dat een plasticvrije toekomst mogelijk is, en daar hoort plasticvrije kauwgom natuurlijk bij. Daarom bieden wij nu dit alternatief voor de traditionele kauwgom: vegan, lekker fris, vrij van plastics en met een plasticvrije verpakking. De start van de kauwgomrevolutie is begonnen!”

Plasticvrije toekomst

Kauwgom wordt vaak op straat weggegooid na het kauwen, waardoor niet-biologisch afbreekbaar afval ontstaat dat schadelijke effecten heeft op het milieu. Kauwgom breekt niet natuurlijk af en blijft minimaal 20 jaar in het milieu liggen. BenBits gebruikt een natuurlijke gom-basis van de chicazopote bomen uit Mexico die duurzaam wordt geteeld en natuurlijk afbreekt. De plasticvrije kauwgom kauwt net iets anders, voelt natuurlijker aan en is beter afbreekbaar, hetgeen heel belangrijk is, want na sigarettenpeuken veroorzaakt kauwgom het meeste zwerfafval. Om die reden steunt BenBits dan ook de Plastic Soup Foundation. Zij delen immers dezelfde missie: het verminderen van (micro)plastic in de natuur en wateren, zodat iedereen op lange termijn kan blijven genieten van de natuur en uit kan kijken naar een plasticvrije toekomst. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie