14.500 aspirant-ondernemers bezoeken KvK-Startersdag
14.500 aspirant-ondernemers bezoeken KvK-Startersdag

14.500 aspirant-ondernemers bezoeken KvK-Startersdag

Redactie Baaz
De jaarlijkse Startersdag van de Kamer van Koophandel werd op zaterdag 7 november door 14.500 aspirant-ondernemers bezocht. Ook waren er tientallen vluchtelingen aanwezig, zij oriënteren zich op internationaal zakendoen.

De interesse voor het ondernemerschap is groot, het aantal ondernemers groeit dan ook nog steeds in Nederland. 'Veel starters komen al verrassend goed voorbereid naar deze dag', zegt Peter Koudstaal, programmamanager Informatie & Advies van de KvK. 'Ze hebben hun ondernemingsplan al bijna klaar, maar willen nog extra informatie over vooral belastingen, financiering, rechtsvormen en marketing.' Bij het starten van een bedrijf worden persoonlijke voorlichting en contact als belangrijk ervaren.

Vluchtelingen

Ook willen steeds meer startende ondernemers informatie over internationaal zakedoen. 'Je ziet dat mensen zich niet laten beperken door de landsgrenzen. Opvallend is dat tientallen vluchtelingen zich oriënteren op internationaal zakendoen. Zij hebben specifieke vragen over hun verblijfsstatus en een bedrijf beginnen', aldus Peter.

Zeven steden

De KvK-Startersdag vond plaats in zeven steden verspreid over het land en werd voor de vijftiende keer georganiseerd. Op iedere locatie konden starters meedoen aan tientallen workshops en seminars. Per locatie waren er dertig tot vijftig stands waar de starters informatie van andere organisaties dan de KvK konden krijgen, zoals de Rabobank, de Belastingdienst, Interpolis, de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants en het Benelux-bureau voor Intellectuele Eigendom.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie